Две години след началото на войната в Украйна руският президент

...
Две години след началото на войната в Украйна руският президент
Коментари Харесай

Путин отстрани военния министър Сергей Шойгу, предложи икономист на поста

Две години след началото на войната в Украйна съветският президент Владимир Путин изнедващо реши да смени военния министър Сергей Шойгу - негов непосредствен съдружник, който заема поста от 2012 година

Путин предлага мястото на Шойгу да заеме сегашният първи вицепремиер по икономическите въпроси Андрей Белоусов.

Досегашният боен министър oт своя страна ще размени на поста му секретаря на Съвета по сигурност Николай Парушев. Парушев е бил освободен във връзка " с прекосяването му на нова работа ", за която Кремъл се чака да даде детайлности в идващите дни.

Рокадите са определяни като най-съществените след съветската инвазия в Украйна, която Русия продължава да назовава " специфична военна интервенция ".

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков изборът на граждански отпред на военното министерството е подбуден от нуждата да се " впише стопанската система на силовия блок в стопанската система на страната по този начин, че да подхожда на сегашната динамичност ".

Останалите министри в кабинета на Михаил Мишустин, в това число министърът на външните работи Сергей Лавров, резервират постовете си.

По-рано тази седмица Путин номинира и, след утвърждението на Долната камара на Държавната дума, назначи Мишустин на втори премиерски мандат.

За да влязат в действие предложенията за промените в държавното управление, също би трябвало да бъдат гласувани официално от Народното събрание на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР