Кандидатът за втори мандат начело на Белия дом Доналд Тръмп

...
Кандидатът за втори мандат начело на Белия дом Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Либертарианците посрещнаха Тръмп с дълги освирквания

Кандидатът за втори мандат отпред на Белия дом Доналд Тръмп беше дълго освиркван на Националния конгрес на либертарианците в събота вечер.

Много от присъстващите упрекнаха републиканеца, че е избързал със основаването на ваксина за COVID-19 в границите на своето президентство, и че не е направил повече, с цел да спре рестриктивните мерки в публичното опазване на здравето за неимунизираните по време на пандемията.

В отговор на отправените насмешки Тръмп посочи общо 88-те обвинявания в закононарушения, които са му повдигнати в границите на четири федерални и щатски прокуратури.

" Ако не съм бил либертарианец, в този момент съм ", обърна се той към тълпата.

Кандидат-президентът дефинира администрацията на Джо Байдън и неговите съидейници от Демократическата партия като част от " възхода на левия фашизъм ". Той прикани присъстващите " да не се бият между тях ".

Думите му бяха посрещнати с доста освирквания, макар че голямото болшинство в тълпата се състоеше от гневни съперници на сегашния президент.

This might be the most humiliating night of Donald Trump’s life.

This is a disaster for his campaign.

— CALL TO ACTIVISM (@CalltoActivism)
През 2020 година либертарианците събраха единствено 1,2 % от националния избор, или към 1,8 млн. гласа. Очаква се обаче изборите през ноември да се решат единствено с десетки хиляди гласа разлика. Това е и повода, заради която Тръмп се стреми да обере част от тяхната поддръжка.

" Либертарианската партия може да направи огромна смяна. Ако се обединим, ще бъдем неудържими ", добави републиканецът, представен от организация " Ройтерс ".

Пред многолюдната навалица той дефинира себе си като " либертарианец, без даже да се пробва да бъде подобен " и даде обещание да назначи представител на тази политическа философия в кабинета си.

Той обаче не пропусна опцията да нападна присъстващите, като сподели, че в случай че не го поддържат, ще продължат да събират единствено дребна част от поддръжката на гласоподавателите на националните избори.

Тръмп въпреки всичко получи големи овации за едно заричане - да смекчи присъдата на Рос Улбрихт.

Улбрихт излежава доживотна присъда за основаването и ръководството на уеб страницата " Silk Road ", който позволяваше на потребителите скрито да купуват и продават опиати и други противозаконни артикули.

Либертарианците, които издигат в фетиш самостоятелната независимост, считат, че присъдата на Улбрихт от 2015 година съставлява превишаване на пълномощията на държавното управление и правосъдната власт.

Организаторите на Конгерса обявиха, че Байдън също е бил поканен да приказва на конгреса, само че е отказал да участва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР