Двама полицейски служители, привлечени от Окръжна прокуратура-Варна към наказателна отговорност

...
Двама полицейски служители, привлечени от Окръжна прокуратура-Варна към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Оставиха в ареста полицейски служители от Варна

Двама полицейски чиновници, привлечени от Окръжна прокуратура-Варна към наказателна отговорност за искане и приемане на рушвет, остават в ареста.

Апелативният съд в града удостовери в началото взетите ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях и отхвърли жалбите на служителите на реда против определенията на Окръжния съд, в които те упорстваха за по-леки ограничения за неотклонение.

В провелото се правосъдно съвещание представителят на Апелативна прокуратура-Варна изрично оспори настояването на двамата обвинени, като акцентира, че действието не е изолиран инцидентен акт, а демонстрира трайна устременост към нарушение на правовия ред освен това от чиновник, предназначен да следи за съблюдаването му.

Разследването, стартирано в края на месец ноември 2021 година, е открило, че в интервала от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. повече от един път изискал и взел рушвет от жители, като всякога това било изискване да не извърши свои служебни отговорности и да не ги глоби за разнообразни нарушавания по ЗДвП. Сумите, които вземал, били сред 100 лв. и 180 лв.. Неговият сътрудник приел сумата от 40 лв., с цел да не вземе ограничения по отношение на нарушаване, позволено от лидер на пътя.

След разбор на доказателствата Апелативен съд-Варна стигна до извода, че те са задоволително, с цел да обосноват догатката за съпричастността на обвинените към закононарушението, за което за привлечени към наказателна отговорност. Съдебният състав одобри, че при по-лека мярка за неотклонение има риск полицейските чиновници да извършат дейности, накърняващи правораздаването – посредством контактите, основани по време на службата си, те биха могли да повлияят на очевидци и на събирането на доказателства.

Определенията, с които е доказан ареста на двамата полицейски чиновници, не подлежат на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР