Германските власти са конфискували близо 35 тона кокаин, което се

...
Германските власти са конфискували близо 35 тона кокаин, което се
Коментари Харесай

РЕКОРД: Германия конфискува 35 тона кокаин


Германските управляващи са конфискували близо 35 тона кокаин, което се счита за най-големия по рода си обиск в историята, съобщи Анадолската организация.

7 обвинени са задържани по време на полицейски обиски, а съгласно управляващите уличната стойност на конфискувания кокаин е няколко милиарда евро.

Наркотиците са открити за първи път в пристанището на Хамбург предходната година, само че в продължение на месеци управляващите не разкриваха никаква информация заради продължаващото следствие, оповестяват немските медии.

Министерството на правораздаването на провинция Северен Рейн-Вестфалия оцени уличната стойност на 35-те тона кокаин на няколко милиарда евро.

По време на последвалите полицейски обиски са задържани минимум 7 обвинени в няколко федерални провинции, в това число Хамбург, Берлин, Бавария и Долна Саксония.

Трите най-големи пристанища в Европа - Ротердам, Антверпен и Хамбург - постоянно се употребяват от картелите за контрабанда на опиати от Южна Америка. През 2021 година митническите чиновници в Хамбург са конфискували 16 тона кокаин, чиято улична стойност е близо 3,5 милиарда евро. Това е най-голямата единична конфискация на кокаин до момента в Германия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР