Двама български щангисти ще ни представят на световното първенство за

...
Двама български щангисти ще ни представят на световното първенство за
Коментари Харесай

Двама българи ще вдигат на световното за мрадежи в Ташкент

Двама български щангисти ще ни показват на международното състезание за младежи до 20-годишна възраст в Ташкент. Шампионатът в столицата на Узбекистан стартира тази неделя и ще продължи до 31 май.

В кат.егория до 102 кг ще подвига Васил Маринов, той е представител на Клуб 100 войводи от Сливен с треньор Станимир Колев. 

Другият наш представител ще бъде Христо Христов в кат. 109 кг. Варненецът е от Клуб Титан и в Ташкент ще бъде воден от персоналния си треньор Живко Николов. 

Христов е един от четиримата наши щангисти, всред които ще се дефинират двамата ни представители на олимпийските игри в Токио. Шампионатът в Ташкент е последната олимпийска подготовка, след която ще станат ясни участниците в японската столица.

В последния миг от състава отпадна Ангел Русев, заради болки в лакътя треньорският щаб отпред с Иван Иванов реши, че е по-добре да не се рискува с присъединяване му, тъй като на него ще се разчита за международното за мъже. По разнообразни аргументи отпаднаха още Иван Димов, Георги Йочев, Николай Стоичков и Коце Захаринов.

Васил Маринов и Христо Христов ще пътуват за Узбекистан в сряда, а надпреварите в техните категории са планувани за 30 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР