Духовните учения са стари почти колкото е старо човечеството. Това

...
Духовните учения са стари почти колкото е старо човечеството. Това
Коментари Харесай

Екхарт Толе и неговото учение

Духовните учения са остарели съвсем колкото е остаряло човечеството. Това е обяснимо, хората са се интересували от духовния живот и развиване още от началото на своето осъзнаване.

Сред многото духовни учения практиката е отсяла тези, които са дали отговор на въпросите, вълнували хората и които са били в благозвучие с техните настройки - духовни и мисловни. Някои от тях са се трансформирали в религии, които през днешния ден господстват в света.

Християнството също е било духовно обучение, достигнало до сърцата на милиони, трансформирайки се в най-широко публикуваната вяра в света, а неговият основател в божествена фигура.

Настоящето има своите нови духовни търсения и визии. И хората, които ги изповядват, са търсещи отговор на въпросите, които ги вълнуват. Един от тях е Екхарт Толе. Той е 78-годишен немец, роден като Улрих Тьоле Биографията му до 29-годишната му възраст е нормална. Преместване в други страни, университетско обучение и работа.

 Екхарт Толе и Новият завет

Внезапно той претърпява духовно събуждане. Без да има връзка с никакво обучение или нравствен преподавател, Толе стартира да търси интерпретация на това свое положение, пробвайки се да отговори на въпроса какво в действителност изповядва.

Запознавайки се с другите учения, досега той доближава да извода, че духовно прояснение може да бъде достигнато, следвайки точни способи и инструкции.

Новият завет, с който се среща, му демонстрира, че е на прав път, тъй като схваща текста в неговата дълбочина. Достига до визията, че тези свещени трудове са основани за хората, достигнали едно по-различно положение на съзнанието си.

Същото се отнася и до част от свещената книга Махабхарата, а точно поемата Бхагавад Гита. Докосването до будисткото обучение оказва същото влияние върху Толе. Той схваща дълбоката същинска същина, която носят думите в него. За това духовно просветеният Екхарт Толе прекарва години в някои манастири.

 Екхарт Толе

Лекциите на духовни учители, които посещава през годините, му оказват помощ да разбере положението на личното си схващане. И счита своето виждане за един сплотяващ миг сред други две духовни учения.

Само един образец е визията за болката: разпадането на болката се случва тогава, когато човек приключи своето идентифициране с нея. Може би би трябвало да го запомним и да го прилагаме, когато имаме потребност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР