Древен град от 50 000 души изчезнал безследно преди 4000

...
Древен град от 50 000 души изчезнал безследно преди 4000
Коментари Харесай

Древен град от 50 000 души изчезнал безследно преди 4000 години?

Древен град от 50 000 души липсващ безследно преди 4000 години? В човешката история има доста белези измежду наследството на низходящата цивилизация. А някои от тях са изчезнали изцяло от историята. Някога проспериращите градове и цивилизации мистериозно изчезнали бързо. Странни и безследни изгубвания, като че ли в никакъв случай не са съществували, оставяйки хората с дълбоки мисли. Е би трябвало да проверяваме!

Само част от историята е заровена в прахта. А с течение на годините се вършат от ден на ден разкопки, обновявайки още веднъж и още веднъж съществуващото човешко усещане. Една от най-ранните цивилизации в света е процъфтяващата цивилизация от долината на Инд . Между 2600 година прочие н. е. и 1900 година прочие н. е. цивилизацията от долината на Инд и нейните градове включват Мохенджо-Даро и Харапа.

Град Мохенджо-Даро обаче е имал непрестанно битие, което не е било прекомерно мъчно. Буквално преведено като „ рид на мъртъвците “ , този античен град в миналото е бил един от най-проспериращите антични градове в света по това време. Град Мохенджо Даро обаче също приключва по чудноват метод и остава затулен в тайнственост и до момента. Ето един взор към всички вероятни аргументи, довели до мистериозното изгубване на Мохенджо Даро.

Нашествие на арийците

Подобно на други, цивилизацията от долината на Инд също е уязвима от непознато настъпление. Следователно една доктрина, която поддържа рухването на Мохенджо Даро в долината на Инд, се дължи на арийското настъпление.

Арийците са нации, принадлежащи към индоевропейската общественост. Според оживелите легенди  арийци  били  имигранти  от звездите на Голямата мечка. На тях се е приписвало довеждането на Мохенджо Даро до руините. Всъщност доказателствата сочат, че множеството от труповете, открити в града, не са нещастни жертви на война.

Разбира се, има разногласия по отношение на тази догадка. Някои теории сочат, че телата били небрежно заровени гробове, а не остатъци от войната. Следователно е допустимо това да са хора, които не са били жертви на всеобщо кръвопролитие, а последните окупатори на разлагащ се град. Допълнителни доказателства за детайли от долината на Инд, навлизащи в по-късната история, в допълнение укрепват тази догадка за нахлуването в Мохенджо Даро.

Изменението на климата – античен град от 50 000 души липсващ безследно преди 4000 години

Град Мохенджо Даро се поддържал и процъфтявал основно към река Сарасвати. Ако река Сарасвати последователно пресъхнала заради някаква причина, тогава Мохенджо Даро щял доста мъчно да оцелее. От неуспех на реколтата, което води до апетит и следващи заболявания до суши, които засягат цели цивилизации, теорията за изменението на климата допуска, че градът на Инд Мохенджо Даро умирал постепенно и трагично.

Изчерпването на първичния воден източник освен довело до първични жертви, само че фрапантно трансформирало целия стопански и цивилен състав на цивилизацията. По този метод, поставяйки началото на цялостния крах на една от най-процъфтяващите цивилизации на древността.

Наводнение

Град Мохенджо Даро изпаднал в пагубни наводнения. В резултат на това избухнала огромна зараза. Болести като холера добавили към броя на смъртните случаи. Смята се, че доказателствата за това наводняване се намират под формата на глинени пластове.

Река Инд се променяла с течение на времето, като се движила на изток. Това водело до наводнения в рамките на Мохенджо Даро. Изграждането на огромни тухлени основи имало за цел да отбрани града от наводнения. Нямало метод да се предотврати разпространяването на заболявания, пренасяни по вода. Много археолози от цялостен ​​свят заключават, че популацията на Мохенджо Даро е станало жертва на наводнения и заболявания. Така една велика цивилизация се поддала на яростта на природата.

Атомна война – античен град от 50 000 души липсващ безследно преди 4000 години

Друг фактор, който може да е съдействал за изгубването на цяла цивилизация, е атомната война. Въпреки това, тази странна доктрина може да се появи в миг, когато сходни бедствия не са напълно учредени на обстоятелства, само че и не могат да бъдат изцяло опровергани. Защото също е допустимо това да е направено от други цивилизации, разнообразни от земята, извънземни.

Откриването на огромно количество кристализация измежду отломките от Мохенджо Даро в действителност е „ война “ на допустима атомна война. И явно няма друго пояснение за това, с изключение на високите температури, настоящи върху изцяло стъкловидни обекти.

Самият град сложил епицентър с широчина към 45 метра и в тази зона и даже малко по-нататък всичко кристализирало или се стопило. Дори останките от смъртното битие посочили извънредно високи равнища на радиация. И без никакви доказателства за вулканична детонация, опцията за атомна детонация наподобява доста действителна. Всъщност изказванията допускат, че откритото в Мохенджо Даро дава отговор навръх това, което е забелязано в Нагасаки и Хирошима по време на Втората международна война.

Черна или кълбовидна гръмотевица

Това е догадка, която е от огромен интерес за учените. Смята се, че по време на огромното злополучие в Мохенджо Даро е имало минимум 3000 групи черни мълнии с радиус от 30 км. И повече от 1000 мълнии, образуващи сфера, която е формирала такава мощна мощ. И по този начин, какво тъкмо е черна гръмотевица? Как може да накара целия град да почине за момент?

Оказва се, че заради действието на слънчевата светлина, галактическите лъчи и електрическите полета, в атмосферата се образуват доста химически дейни частици, които могат да кондензират в едно ядро ​​след друго. Под действието на електромагнитно поле дребните ядра постепенно се събират като снежна топка. Същата става все по-голяма и по-голяма, като по този метод се образуват разнообразни по величина топки.

Този вид топка биват два типа – “студена ” и “ярка ”. „ Студената сфера “ няма светлина и не излъчва сила дълго време. Тя е с формата на футболна топка, тъмна и непрозрачна, забележима единствено денем, учените я назовават ​​„ черна гръмотевица “. „ Ярката топка “ е бяла или лимонена на цвят и не се появява със мълния, само че може да се движи свободно във въздуха или на земята. Също по този начин може да се движи бързо по странна, затъмнена траектория за известно време и да светне още веднъж за малко.

Енки и Енлил: неразрешената история за произхода на човечеството

Черната глина нормално не се появява в близкия до повърхността пласт. Но откакто се появи, щяло да стане доста рисково. Това е по този начин, тъй като съдържа доста сила и е доста елементарно да експлодира при среща с търкане или запалими материали.

Мистерията на заличаването на Мохенджо Даро е обвързвана с черна мълния. Атмосферата може също да създаде отровен въздух, съдържащ мощно токсични субстанции по време на образуването на черна глина. Обитателите на града първо били подложени на токсичен газ за известно време, а по-късно мълния от черна гръмотевица провокирала детонация. По този метод черната гръмотевица направила поредност от детонации, създаващи мощен колос като нуклеарно оръжие, сринали града до основи за доста малко време. Учените към момента не са намерили ефикасен метод за битка с черните мълнии. Ако видите черни предмети с незнаен генезис по време на мощен дъжд, избягвайте ги.

Геоморфологична смяна

Докато естествените бедствия постоянно са били обявявани като фактор, виновен за края на Мохенджо Даро като град с наводнения и суши, представляващи по-голямата част от изследователския интерес, геоморфологичните промени са главните фактори. Елемент, кадърен да аргументи заличаване. Няколкото огромни трусове, регистрирани в региона през този интервал, също могат да се смятат за доста правдоподобна причина за унищожаването на античния град.

Разбира се, няма решение какво би могло да докара до унищожаването на град Мохенджо Даро. Всяко изказване има своята логичност, само че ще бъде оспорвано години наред. Но с продължаващи проучвания и следствия, ние се надяваме да преживеем окончателния отговор на гибелта на един от най-известните антични градове в света.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР