Стотици деца започнаха уроци тази седмица в първото в Украйна

...
Стотици деца започнаха уроци тази седмица в първото в Украйна
Коментари Харесай

Бункер се превръща в първото подземно училище в Украйна

Стотици деца започнаха уроци тази седмица в първото в Украйна особено издигнато училище-бункер, на 6 метра подземен, с цел да ги защищити от офанзиви на съветски дронове и ракети.

 

До главно 155-то учебно заведение в Харков се стига през врата в дребна бяла бетонна сграда на тротоара. В дъното на стълбите класните стаи са свързани с кулоар. Няма прозорци, само че стаите са добре осветени, а коридорите боядисани в бяло и липано зелено.

 

Вторият по величина град в Украйна, ситуиран в североизточната част на страната, покрай съветската граница, е подложен на безмилостни съветски офанзиви, откогато нашествието на Москва беше спряна при неговите укрепления преди 26 месеца. През последните седмици боевете станаха по-интензивни, а въздушните удари по-постоянни, защото съветската атака в близките провинции изтласка украинските войски.

 

В тези дни на война множеството деца в Харков правят по-голямата част от образованието си вкъщи, на компютър. Маша, на девет години, и брат й Алексий, на шест, са въодушевени от опцията да отидат в същински клас с същински преподавател онлайн, да се срещнат персонално с други деца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР