Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец

...
Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец
Коментари Харесай

Червеният кръст и Червеният полумесец призоваха за спиране на огъня в Газа

Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (МФДЧКЧП) прикани за преустановяване на бойните дейности и безконтролен достъп за доставките на филантропична помощ в линията Газа на фона на все по-изострящия се проблем с глада, засегнал милиони хора там, съобщи Ройтерс.

" Крайно належащо е да се откри политическо решение за прекъсване на огъня, което да ни разреши да доставим филантропична помощ ", сподели в изявление за Ройтерс във филипинската столица Манила председатлеят на Федерацията Кейт Форбс. " Готови сме да променим сегашната обстановка. Но първо би трябвало да разполагаме с достъп до такава степен, а с цел да се случи това, е нужно да бъдат прекъснати бойните дейности. "

Раздираният от война палестински анклав се сблъсква с филантропична злополука близо седем месеца откакто Израел предприе масирано военно нахлуване в отговор на нападението против Израел на бойци на радикални палестински групировки отпред с " Хамас " на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР