Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку заяви, че решението страната му

...
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку заяви, че решението страната му
Коментари Харесай

Румънският премиер: Ще обсъдим на съвет дали да изпратим „Пейтриът“ на Украйна

Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку съобщи, че решението страната му да даде отбранителна система “Пейтриът ” на Украйна ще бъде взето в границите на Върховния съвет за защита, а подобен вид тормози Русия. Българска телеграфна агенция цитираинтервю за Диджи24, в което той разяснява:

“Радвам се на реакцията на Москва. Това значи, че имаме значение и има страхове, че светът се активизира против диктатора Путин ”

Според премиера,няма логичност Кремъл да атакува Букурещ, тъй като Румъния е член на НАТО, а Съединени американски щати са техни стратегически сътрудници.

Преди дни министърът на защитата на Румъния Анджел Тълвар изрече подозрения по отношение на даването на системи на Киев. Председателят на Сената Николае Чука разяснява, че тематиката не трябва да се политизира, а да се остави на Върховния съвет да вземе решението.

Президентът Клаус Йоханис от своя страна сподели, че по време на визитата му в Съединени американски щати тематиката е била разисквана и с американскияпрезидент ДжоБайдън, само че сигурно било " неприемливо Румъния да остане без противовъздушна защита ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР