Украйна е арестувала шестима агенти на руското военно разузнаване (ГРУ)

...
Украйна е арестувала шестима агенти на руското военно разузнаване (ГРУ)
Коментари Харесай

Арестуваха шестима души в Украйна, предполага се, че са руски агенти

Украйна е арестувала шестима сътрудници на съветското военно разузнаване (ГРУ) в Донецка област, упрекнати в подкрепяне на бомбардировките в Донбас, съобщи Агенция Франс Прес.

Операцията, извършена от службите за сигурност на Украйна СБУ, " докара до едновременното арестуване на шестима съветски сътрудници ", които са " координирали артилерийския обстрел в района ", се споделя в изказване, оповестено в Телеграм.

Според прокуратурата на 7 август 2023 година лицата са дали на съветските войски координатите на жилищен блок в Покровск - нахлуване, при което починаха 9 души, а повече от 80 бяха ранени.

" Тази група сътрудници е подготвяла и координати за ракетни удари по обекти на силите за защита в бранша Авдийвка " - град, високомерен от съветските войски в Донецка област, обявиха от СБУ.

Арестуваните сътрудници са общували посредством система за криптирани известия и " са разгласили антиукраински мнения ". Те са задържани за „ държавна измяна “ и са застрашени от пожизнен затвор.

От началото на съветската инвазия през февруари 2022 година Украйна твърди, че е арестувала няколко лица, упрекнати в управление на съветски удари по фронтовата линия.

Тези арести идват в миг, когато Русия напредва по източния фронт, по-специално към град Часив Яр. През последните няколко дни съветските сили организират атака в Харковска област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР