Властите в Ирландия решиха да намалят социалните плащания за украинските

...
Властите в Ирландия решиха да намалят социалните плащания за украинските
Коментари Харесай

Ирландия реже помощите за украинските бежанци

Властите в Ирландия взеха решение да понижат обществените заплащания за украинските бежанци, настанени в държавни жилища , което ще засегне близо една трета от 86 000 украинци, избягали от нашествието на Русия и останали в Ирландия. Това е оценка на финансовия министър Майкъл Макграт, представен от Ройтерс.

Във вторник държавното управление реши да понижи заплащането до 38,80 евро от 220 евро , след идентично понижение за новопристигнали през март, което съгласно министрите е довело до понижаване на броя на украинците, търсещи леговище в Ирландия.

Малко под 47 000 украински бежанци живеят във финансирани от страната квартири, като хотели, където им се обезпечава храна и други услуги. Това включва и някои от 19 000 украинци, които работят и не получават обществени заплащания.

" Изчисляваме, че почти 86 000 от тези 107 000, пристигнали тук от Украйна, остават в страната и тази смяна ще засегне към 27 000 ", сподели Макграт пред националната телевизия RTE.

Ирландия е една от страните с най-вече украински бежанци по отношение на личното си население от 5,3 милиона и намаляването на обществените заплащания беше подложено на критика от групи, подкрепящи бежанците.

Настаняването на бежанци и бързо растящият брой на търсещите леговище в последно време се трансформира в доста по-голям политически проблем в Ирландия, която от години се бори да се оправи съответно с острата липса на предложение на жилища.
 Ирландия понижава парите за новопристигнали украински бежанци
Ирландия понижава парите за новопристигнали украински бежанци

В страната има изострен дефицит от места за настаняване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР