Досието на джипа, с който бившият финансов министър Владислав Горанов

...
Досието на джипа, с който бившият финансов министър Владислав Горанов
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Досието на джипа на Владислав Горанов го няма в КАТ

Досието на джипа, с който някогашният финансов министър Владислав Горанов не съумя да излезе от страната, тъй като се оказа търсен, го няма в КАТ. Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ + довечера.

" Този автомобил е посещавал няколко страни, в това число и отвън Европа. Около този автомобил има редица впечатляващи обстоятелства в документите. Не съответствува времето на произвеждане с времето на регистрацията в КАТ. Досието на тази кола отсъства от КАТ ", изясни Рашков.

В края на предходната година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с автомобил, който е оповестена за търсене. Вместо колата да бъде арестувана на границата обаче, Горанов обръща и се връща навътре в страната, а когато по-късно се появява още веднъж на граничния пункт, само че с различен джип и съпроводен от началник на огромна автобусна компания, е пуснат да премине в Сърбия.

Версията на Горанов е, че става дума за неточност, а " Тойота " -та е клонирана.

" Джипът на Владислав Горанов е изцяло постоянен. Купен е от Хамбург от формален дилър на " Тойота " и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се търси в Русия ", изясни шефът на автомобилната компания, откъдето е колата Атанас Фурнаджиев на 18 декември, незабавно откакто се разбра за случая.

Рашков изясни, че това изявление на Фурнаджиев " срина положителния облик на този човек на доста чиновници, които работят по случая - по какъв начин знае дали тази кола е клонирана, това предстои на доказване ".

Министърът беше безапелационен и че ще бъде глобено държанието на чиновниците на гранична полиция. " Тече дисциплинарно произвеждане, което изисква време ", изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР