Домашни печива обича всеки. Споделяме ви няколко класически рецепти. Плоски

...
Домашни печива обича всеки. Споделяме ви няколко класически рецепти. Плоски
Коментари Харесай

Неустоими домашни печива

Домашни печива обича всеки. Споделяме ви няколко типичен предписания.

Плоски хлебчета

Необходими артикули:

400 мл. вода600-700 г брашно1 с. л. сол1/2 кубче мая1 с. л. захаркимион, едра сол

Приготвяне:

Разтворете маята в хладката вода, прибавете захарта и брашното и най-после солта. Замесете безпрепятствено тесто.

Покрийте го, с цел да втаса малко, след което го премесете и го разделете на 4 топки.

Всяка топка разтеглете с ръце до размера на паница.

Тавата се намазва с олио и се поръсва с брашно. Покрийте хлебчетата, с цел да се набъбнат малко. С тъпата страна на ножа нарисувайте мрежа на всяко хлебче.

Намажете ги с белтък, поръсете ги с кимион, малко сусам и малко едра сол. Печете на 200 градуса за към 15 минути.

Гибаница

Необходими артикули:

1/2 кг по-тънки кори200 г сирене3 яйца100 мл мляко200 г кисело мляко50 мл олио2 с. л. сметана1/2 бакпулвер

Приготвяне:

Натрошете сиренето, прибавете киселото мляко, млякото, заквасената сметана, олиото, бакпулвера и разрушените яйца. Разбъркайте добре. Намажете добре тава с размери 30×20.

Сложете кора на дъното и я притиснете добре.

Намачкайте втората кора и я потопете в плънката и я сложете в тавата.

Редете корите една до друга, по-късно наредете още един ред от горната страна. Покрийте с кора. Ако е останала плънка, изсипете я от горната страна и поръсете с малко олио.

Печете на 200 градуса за към 50-100 минути.

Хрупкав самун

Необходими артикули:

400 г брашно270 мл хладка вода20 г маямалко сол

Приготвяне:

Разтворете маята в хладката вода, прибавете брашното и солта и омесете безпрепятствено тесто. Оставете го покрито за половин час. Премесете и повторете процеса. Поръсете масата с брашно, по-късно премесете малко тестото и го оформете на топка. Поръсете щедро тестото с брашно и го покрийте, тъй че да втаса малко.

Включете фурната на 250 градуса и сложете празната тава. Когато тестото втаса, извадете горещата тава от фурната и прехвърлете втасалото тесто в нея.

Хлябът се разрязва по средата с нож. Захлупва се с похлупак и се поставя във фурната.

След 20 минути махнете капака и печете за още 30 минути и намалете фурната на 200 градуса. Това е тайната за приемане на този хубав домакински самун.

Щрудел с орехи и маково семе

Необходими артикули:

кубче мая3 жълтъка450 г кисело мляко200 мл. топло мляколимонова кора50 мл. олио1 ч. л. захар800 г брашно

За пълнежа:

200 г смляно маково семе200 г смлени орехималко горещо прясно мляко за накисване на мака и орехите200 г захар

Приготвяне:

Разтворете кубче квас в малко топла вода или мляко и прибавете една чаена лъжичка захар. Разбийте жълтъците в купа, прибавете лъжица захар и задействаната квас. Добавете прясното мляко, киселото мляко, олиото, половината брашно и разбъркайте с бъркалка. Добавете малко сол. Добавете останалото брашно и разбъркайте, с цел да се получи безпрепятствено тесто, малко по-меко от това за самун. Покрийте с фолио и забрадка и оставете на топло да втаса. Добавете захар към орехите и маковото семе и ги залейте с горещото мляко.

Премесете тестото и го оставете да втаса още веднъж. Когато втаса повторно го прехвърлете върху леко набрашнена маса и го разделете на две елементи. Разточете правоъгълна кора и разпределете маковото семе. Навийте на руло и го сложете в намаслена тава, която може да покриете с хартия. Направете същото с втората кора, като употребявате орехите. Покрийте с фолио и забрадка и оставете да втасат. Включете фурната на 200 градуса и печете. След 10 минути намалете температурата на 180 и в случай че щруделите покафенеят, покрийте ги с фолио. Печете тъкмо 50 минути на 180 градуса. Извадете щрудела и като изстине го нарежете.

Кифлички

Необходими артикули:

300 мл мляко20 г прясна мая550-600 г брашно1 ч. л. захармалко сол2 яйца30 мл зехтин60 г масло160 г сирене

Приготвяне:

Натрошете маята в малко топло прясно мляко, прибавете щипка захар и оставете да шупне. В купа се налива останалото хладко мляко, прибавя се маята, 1 яйце, олиото, брашното, солта и се замесва безпрепятствено по-меко тесто.

Вижте още: Пилешки парченца в чеснов сос

Разделете тестото на 4 топки. Разточете първата топка на кръгла кора и я намажете с масло. Покрийте с втората кора и нея намажете, покрийте с третата и нея намажете с масло, покрийте с четвъртата кора, без да я мажете.

Покрийте за 10 минути. Разточете и нарежете на 12 триъгълника. Всеки триъгълник намажете с масло, сложете от плънката от сирене с разрушен белтък и наввийте на руло.

Покрийте за 15 минути, по-късно намажете с жълтък и поръсете със сусам. Печете на 180 градуса към 35 минути до приемането на златиста коричка.

Не пропускайте да опитате тези вкусни домашни печива!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР