Може да сервирате вкусните кашкавалки както топли, така и студени.

...
Може да сервирате вкусните кашкавалки както топли, така и студени.
Коментари Харесай

Кашкавалки от парено тесто

Може да сервирате вкусните кашкавалки както топли, по този начин и студени. Подходящи са и за пълнене с разнообразни солени плънки. Добър вкус!

Необходими Продукти

● кашкавал - 70 г
● прясно мляко - 80 мл
● вода - 80 мл
● краве масло - 65 г
● сол - 1 ч.л. равна
● брашно - 100 г
● яйца - 3 бр.
● индийско орехче - 1 щипка, настъргано

Начин на подготвяне

Настържете кашкавала на тънко ренде.

В дребна касеролка загрейте водата, млякото и маслото дружно със солта.

Когато маслото се разтопи и течността е на ръба да заври, сипете едновременно брашното и бъркайте интензивно на котлона (умерен огън), до момента в който се образува безпрепятствено тесто. Дръпнете от огъня и изчакайте 5 минути да поизстине лекичко.

След това започнете да чуквате яйцата едно по едно при пареното тесто.

Докато не се усвои изцяло едното яйце, не добавяйте идващото. Бъркайте интензивно със дървена лъжица или здрава метална/телена бъркалка.

Накрая прибавете и настъргания кашкавал и индийското орехче. Отново разбъркайте добре.Трябва да се получи безпрепятствено и нежно парено тесто.

Взимайте с лъжица от тестото (може и с шприц) и слагайте в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставяйте разстояние сред кашкавалките, тъй като се надуват.

Може да ги извършите в кръгла форма или каквато ви харесва, аз ги заглаждам със противоположната страна на лъжицата. С навлажнени пръсти прилепям, в случай че са се образували тънки връхчета, тъй като загарят при печенето.

Печете 20-25 минути на 190 °C.

Може да сервирате вкусните кашкавалки от парено тесто както топли, по този начин и студени. Подходящи са и за пълнене с разнообразни солени плънки.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР