Долмен излекувал руснак, страдащ от тежка болест Българските светилища, сред

...
Долмен излекувал руснак, страдащ от тежка болест Българските светилища, сред
Коментари Харесай

Странджанските светилища доказано лекуват

Долмен излекувал руснак, измъчен от тежка болест

Българските светилища, измежду които и тези в Странджа, имат лековит резултат, настояват радиестезисти. Според тях, за някои от тези места има данни, приети и от формалната просвета.

Сред най-известните места у нас са Кръстова гора и Белинташ. Към тях могат да се прибави още Бегликташ край Приморско, Перперикон и десетки други, пръснати по цялата страна.

Сигурно е, че побитите каменни кръгове, както и всяко кръгово пространство, са лечебни. Не инцидентно както у нас, по този начин и по света, има стотици скални кръгове, считани за свещени места от дълбока античност.

Смята се, че силата на тези кръгове завихря заболяването и я „ изгаря “ във време-пространството сред небето и земята.

Съществуват и безчет единични камъни с лечебна съгласно националните вярвания мощ. За подобен се счита Марков камък в Странджа. Легендата споделя, че Крали Марко, до момента в който крачел от връх на връх в ниската Странджа, ме се изпречило някакво камъче и той го хвърлил саз гърба си. Така се образувала високата 8 метра канара, на чийто връх се събирала вода, считана за лечебна.

Лечебните места на Странджа за познати надалеч отвън границите на страната. Местни приказват, че преди време тук дошъл руснак, който търсел в планината лековит долмен. Лежал в него за малко време всеки ден и за седмица излекуван от тежка болест. Те настояват, че това не е легенда, а самата истина, написа „ Уикенд “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР