Документален филм за Дейвид Боуи, показан на Международния кинофестивал в

...
Документален филм за Дейвид Боуи, показан на Международния кинофестивал в
Коментари Харесай

Документален филм за Дейвид Боуи очарова Кан

Документален филм за Дейвид Боуи, показан на Международния кинофестивал в Кан, зарадва почитателите на легедарния артист и музикант, оказал голямо въздействие върху попкултурата и рокмузиката. Moonage Daydream на американския документалист Брет Морген е определян като екскурзия пре з дръзкото творчество на новатора Боуи.

До гибелта си при започване на 2016 година музикантът е продал над 100 милиона плочи – от първия си шлагер Space Oddity до последния албум Blackstar, публикуван единствено няколко дни преди гибелта му. Съществува голямо благосъстояние от клипове, записи, изявленията, рецензии, кино осъществявания и творби на изкуството на актьора – общо 5 милиона единици, които Морген преглежда, с цел да сътвори хипнотизираща мозайка от звуци и облици.

„ Това не е биография. Филмът е умислен да бъде величествен, калейдоскопичен и да ви завладее “, споделя режсьорът пред France Presse. „ След като съм видял съвсем всички съществуващи изображения на Дейвид Боуи, през днешния ден се удивлявам от него повече, в сравнение с когато и да било “, споделя още Морген. Той признава, че се е изкушавал да назова кино лентата си просто „ Боуи “, само че се е отказал, „ тъй като няма еднопосочен Боуи “.

Критиците са възхитени: Telegraph назовава Moonage Daydream „ диво творчество “, а Guardian в петзвездна критика написа, че филмът е „ изменящо се просветление - срив – полуда “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР