Доказано е, че куркуминът, активната съставка в куркумата, помага за

...
Доказано е, че куркуминът, активната съставка в куркумата, помага за
Коментари Харесай

Страдате ли от тези болести - куркумата е вашето лекарство

Доказано е, че куркуминът, дейната съставна част в куркумата, оказва помощ за понижаване на риска от рак и стопира растежа на тумора, заяви английската благотворителна организация за проучване на рака Cancer Research UK.

Според лекарите това " суперхрана ", която може да убива раковите кафези. Поради високата централизация на антиоксиданти те считат куркумата за различно лекуване на рак. Експертите нарекоха подправката " палач на рак ". Учените също по този начин видяха, че в страните, които интензивно употребяват тази фалшификация, броят на хората с рак е доста по-нисък.
Няма да повярвате какъв брой дребен е най-малкият охлюв в света (СНИМКИ)
Учени откриха нов тип най-малки охлюви в света - Angustopila psammion. Забележителното мекотело е открит в пещерни седименти в Северен...
Прочети повече
Куркумата е потребна и за очите, намалявайки риска от катаракта, глаукома и недъгавост на макулата. Подправката се употребява като средство за намаление на холестерола.

Въпреки това, несъразмерната консумация на куркумата може да аргументи стомашно разстройство, оригване, виене на свят и главоболие.

По-рано бразилски учени откриха, че полифенолът куркумин, открит в корените на куркума и употребен като оцветител за храна, е евентуално антивирусно средство за лекуване на ковид.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР