Докато основното политическо събитие бе получаването и връщането на мандата

...
Докато основното политическо събитие бе получаването и връщането на мандата
Коментари Харесай

Ще издържи ли кабинетът? Много тежки прогнози

Докато главното политическо събитие бе приемането и връщането на мандата за нов кабинет, както и неговото публично показване, съперниците на новата власт излязоха и с първи реакции.

Пръв това направи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който от Пампорово разгласи, че няма да поддържат кабинет с Бойко Рашков като министър в него. Дори упрекна президента Румен Радев, че държи цялата репресивна машина, защото това държавно управление тотално се управлява от него и има 7 министри.

На собствен ред водачът на `Възраждане " Костадин Костадинов изрази подозрение, че този кабинет ще изкара цялостен мандат. Аргументът му - това е една компания събрана по насила и под явен външен напън.

Според него още при първите различия и компликации някоя от четирите политически сили ще се изкуши да изяснява на гласоподавателите си, че те не са отговорни и те не вземали решенията.

По думите му най-големите мини пред новото държавно управление ще е преди всичко - демографска злополука, преодоляването на ценовия потрес с повишението на цената на тока.

В тази връзка той разясни, че би трябвало да се затворят американските централи, да се промени методиката за изчисляването на тока. " За тези ограничения обаче би трябвало да си свободен от външен напън, само че този предстоящ кабинет е артикул навръх външополитическа интервенция, и това с цените на тока няма да стане. ",каза той.

Междувременно, че разнородният състав сред партиите в новия кабинет може да се окаже проблем загатна и Росен Желязков от ГЕРБ пред Българска национална телевизия. По думите му има съмнение сред Българска социалистическа партия и Демократична България, колкото и да се пробват да покажат, че политиката е значима. Рано или късно концептуалните разминавания ще си проличат, разяснява Желязков.Според него държавното управление ще има заем на доверие 100 дни, само че е значимо каква ще бъде програмата за ръководство.

От ГЕРБ ще внимават  бюджета да не ни отклонява от стратегическите цели. По-скоро ГЕРБ-СДС ще се въздържат при гласуването на новото държавно управление, добави още Желязков.

" Това е брак по сметка и брак непредпазливо. Събират се, тъй като няма по какъв начин. Сметките не излизат ”, съобщи политологът Любомир Стефанов пред Нова телевизия по отношение на решението да има съдружно съглашение сред няколко партии.По думите му връчването на мандата се състояло през днешния ден, а не през идната седмица, тъй като времето ги притиска.

" Това беше една женитба с един предбрачен контракт. На общата фотография обаче не бяха всички. Имаше три обособени – с младоженците, сватовете и кумовете.

Много е необичайно от позиция на връзка и това, което чакахме. Не ни демонстрираха, че са единни ”, изясни преподавателят по политически връзки Росен Стоянов. Според него Българска социалистическа партия са огромните печеливши, които в действителност изгубиха на изборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР