Днес, на 15 февруари излиза новата версия на уеб-браузъра Chrome.

...
Днес, на 15 февруари излиза новата версия на уеб-браузъра Chrome.
Коментари Харесай

Chrome започна да блокира всичката реклама в недобросъвестните сайтове, дори собствената AdSense

Днес, на 15 февруари излиза новата версия на уеб-браузъра Chrome. Някои към този момент може и да са получили обновяването. В новата версия към този момент е включено блокирането на рекламите, за което Гугъл предупреждаваше още от месец юни 2017 година. Днес излезе по-подробна информация за този рекламен блокър.
От през днешния ден браузърът блокира всичката реклама в уеб страницата, в случай че в продължение на 30 дни не е извършил условията на стандарта за качествена реклама Better Ads Standards, одобрен от Коалицията за по-добра реклама.



Собствениците на уеб страници имаха разполагаем месец и половина да ревизират рекламата в своите уеб сайтове за нарушавания на стандарта. Ако през последните 30 поредни дни уеб сайтът няма статут Ad Experience Report, то браузърът стартира да блокира всичката реклама в уеб страницата. В формалния блог на Chromium бе оповестена подробна информация за работата на блокера и за какво това е потребно за всички.

Коалицията за по-добри реклами е организация, сплотяваща както рекламодателите, по този начин и притежателите на разнообразни интернет площадки. Те са обезпокоени от обстоятелството, че известността на софтуера за блокиране на реклами непрестанно пораства. Организацията направи най-подробни проучвания и обясни, че основната причина за инсталирането на софтуерни блокери е дразнещата, нахална и досадна реклама, която някои уеб сайтове към момента употребяват. Те вършат това за битка с по този начин наречената “банерна слепота” – хората просто привикват и не виждат общоприетата реклама.

Изследването сподели, че най-дразнещи са изскачащите прозорци с блокиране достъпа до интернет при мобилните устройства (prestitial ads), както и анимираните святкащи банери, които тотално отвличат вниманието на хората. Има и други фактори, и организацията реши да глобява точно притежателите на уеб сайтове за нарушение правилата на добросъвестната реклама.

Към сегашен ден описът с нарушаванията на добросъвестната реклама включва 12 пункта.

Глобите са следните. В взаимозависимост от броя нарушавания Гугъл дава статутите Passing, Warning или Failing. Какъв е статутът може да се разбере посредством Ad Experience Report API или в доклада Ad Experience Report в Гугъл Search Console.

Обновеният Chrome 64 ревизира статута на всеки уебсайт и употребява вградения блокатор на рекламите за инспекция спазването на правилата на добросъвестната реклама. Ако уеб сайтът е със статут Failing, браузърът стартира да блокира безусловно всичката реклама на уеб страницата, в това число и личните си рекламни платформи AdSense и DoubleClick . Нищо сходно не е правено до момента.

Блокирането наподобява по следния метод:



Вижда се, че по дифолт Chrome блокира всичката реклама в “лошите” уеб сайтове, само че потребителят във всеки един миг може да изключи това блокиране.

Гугъл заяви, че първите резултати от това изобретение са признати добре от потребителите. Притежателите на уеб сайтове също са си създали съответните заключения. Към 12 февруари, 42% от всички които са употребявали несъответствуващи банери, са прекратили да постъпват по този начин. Всъщност това бе главната цел на Коалицията за по-добри реклами – да се усъвършенства качеството на интернет рекламата и нейното разбиране в очите на потребителите. По този метод рекламната промишленост ще усили приходите си, потребителите ще са по-доволни, а потреблението на външен програмен продукт за блокиране на рекламите ще намалее.

Представителите на рекламната промишленост също се изрекоха позитивно за новия блокер в Chrome. Те смятат, че това е значимо събитие за цялата промишленост, изключително като се има поради, че браузърът Chrome се употребява от над 50% от интернет аудиторията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР