Днес депутатите ще заседават във временната комисия, която ще проучи

...
Днес депутатите ще заседават във временната комисия, която ще проучи
Коментари Харесай

Временна комисия проучва сигурността на машинното гласуване

Днес депутатите ще заседават във краткотрайната комисия, която ще изследва всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване.

 

Предложението за основаване на комисията беше на Българска социалистическа партия и срещна поддръжката на всички политически партии. Вчера във Върховния административен съд дойдоха всички тъжби против решението на ЦИК, пише NOVA. 

 

Миналата седмица в петък вечерта преди деня за размисъл ЦИК анулира гласуването с машини на първия тур от локалните избори в цялата страна. А като причина беше посочено подозрението за манипулиране на машините и подправяне на вота.

 

ЦИК взе това решение въз основата на отчет на ДАНС, в който е разказано по какъв начин зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов снимал и трансферирал на флашка процеса по генериране на код, с който се подписва софтуера на машините.

 

Това докара до остри политически и публични реакции. А в позиция зам.-министъра Михаил Стойнов разгласи, че отчетът е цялостен с непроверени и погрешни изказвания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР