Джак Сок е сензационният нов шампион на последния за годината

...
Джак Сок е сензационният нов шампион на последния за годината
Коментари Харесай

Сок спечели лудия Мастърс в Париж и стегна куфарите за Лондон

Джак Сок е сензационният нов първенец на последния за годината Мастърс в Париж. Във финалния дуел, противопоставил дебютанти на край от такова равнище, Сок реализира поврат против сръбския квалификант Филип Краинович - 5:7, 6:4, 6:1.

По този метод Сок завоюва първата си Мастърс купа в кариерата, а премията по тази причина е още по-голяма - американецът стигна до последното място на финалния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон.

Преди началото на седмицата Сок бе 24-и в ранглистата за 2017 иабсолютно никой не го слагаше в сметките за Лондон. Ранните отпадания на главните кандидати, както и трофеят в Париж обаче направиха това допустимо.

В понеделник той ще бъде под №9 в международната класация, връх за него и първо влизане в топ 10, което ще му подсигурява и за първи път да приключи годината като ракета №1 на Съединени американски щати.

Още във втория кръг Сок бе покрай отпадане, откакто губеше с 1:5 от Кайл Едмънд в третия сет, само че няколко дни по-късно към този момент е горделив първенец от Мастърс шампионат. Той е и първият американец, който печели купа от влиятелните серии от 2010 година насам, когато това направи Анди Родик в Маями.

Седмицата несъмнено ще бъде запомнена и от неговия противник, който преди този момент имаше едвам една победа на равнище АТП през годината.

Краинович мина през квалификациите, след което в профил имена Юичи Сугита, Сам Куери, Никола Маю и Джон Иснър, а на четвъртфиналите имаше и доза шанс с отдръпването на Рафа Надал. В понеделник той ще бъде на 33-о място в международната класация.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР