Реал Мадрид триумфира с титлата в Младежката Евролига за втори

...
Реал Мадрид триумфира с титлата в Младежката Евролига за втори
Коментари Харесай

Баскетболистите на Реал Мадрид спечелиха титлата в Младежката Евролига за втори пореден път

Реал Мадрид победи с купата в Младежката Евролига за втори следващ и общо пети път. Испанците оцеляха против Париж с 85:84 след продължение на финала на Adidas Next Generation, който се организира в Берлин.

За " белите " трофеят е рекорден в конкуренцията. От своя страна французите за повторно бяха част от финалите при 18-годишните юноши.

Първата част се оказа относително равностойна и след нейния край светлинното табло светеше при 20:20. Вторият интервал се разви по еднакъв метод значително, само че французите съумяха да се отскубнат с 5 точки на огромната отмора.

Натискът на испанците даде резултат при подновяването на играта и паритетът бе възобновен, след което парижани още веднъж си върнаха преимуществото и в края на третата част дръпнаха с 4 точки. Драмата не отмина и във финалната десетка, като двата отбора не съумя да да излъчат победител в постоянното време и по този начин всичко щеше да се реши в продължението.

Допълнителните 5 минути също предложиха трилър, спиращ дъха. Последните секунди обаче принадлежаха на мадридчани, които съумяха да измъкнат трагичния триумф.

Егор Демин се отличи с 26 точки, 11 битки и 6 асистенции за Реал. Хюго Гонзалес завърши с 23 точки, 6 завършващи подавания и 5 откраднати топки. Гонзалес бе определен за MVP на финалите в Берлин.

Джонас Булефа бе над всички за парижани с 23 точки и 13 битки. Нолан Траоре приключи с 18 и 5 асистенции.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР