Диетите винаги започват „ от понеделник”, нали? Първият ден от

...
Диетите винаги започват „ от понеделник”, нали? Първият ден от
Коментари Харесай

Лека и вкусна лятна супа за нула време

Диетите постоянно стартират „ от понеделник”, нали? Първият ден от седмицата постоянно товарим с очакванията и упованията да успеем да си наложим да се храним по-леко и здравословно. Често тези проекти са с продължителността на живота на еднодневка. Лято е! Какво по-хубаво от това да излезеш на открито с другари на студ привечер и да забравиш за всевъзможни диети с пиво в ръка?

И въпреки всичко... Именно това е сезонът, в който нашето тяло единствено ни подсказва, че има потребност от по-лека храна. Слънцето е заредило зеленчуците с цялата си мощ. А какво по-добро от бърза и лесна за подготвяне чорба, с която и да заситите глада, и да успокоите съвестта си, че този понеделник сте тръгнали по пътя към срещата с по-слабото си и по-здраво тяло.
 Газпром Go Home и #ГАZwithme - трендовете през август 5 авг 2022 | Газпром Go Home и #ГАZwithme – трендовете през август. Два митинга извършиха пространството в така наречен Триьгълник...
Тиквичка, морков и пащърнак се срещат в тази лятна рецепта, в компанията на нахут и подправки .

Богата на минерали, нискокалорична и с невисок гликемичен показател, а високо наличие на калий – тиквичката е добър избор, в случай че сте решили да се храните здравословно. Първоначално, откакто се появяват в Европа, пренесени от Америка, тиквичките са отглеждани единствено в ботанически градини. Дължим наличието на този чудноват зарзават в летните си меню на италианците.



Още двама братовчеди – пащърнакът и морковът – сме поканили за присъединяване в лятната ни чорба. Заредени с доста потребни субстанции и присъщ усет и мирис, кореноплодните прибавят към рецептата мемоари за лято при баба.

Ред е да поканим в тенджерата и протеините - те идват от нахута . Чудните зърна на растението в древността са считани за афродизиак, а през днешния ден ги ценим поради наличието на цинк и фолиева киселина.

Вижте рецептата на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР