Действията на украинските военни са подигравка с плановете на Путин,

...
Действията на украинските военни са подигравка с плановете на Путин,
Коментари Харесай

Украинската армия се подигра с плановете на Путин

Действията на украинските военни са насмешка с проектите на Путин, написа NYT.

Понеделник трябваше да бъде победоносен за Путин, тъй като на този ден имаше ратификация на присъединението на 4 анексирани области към Русия. Въпреки това, съгласно The New York Times, събитията на бойното поле трансфораха сходни изказвания в насмешка. След връщането на Лиман, най-важният стратегически железопътен възел, украинците продължиха да отвоюват земите си от руснаците, които бяха принудени да правят отстъпка и в този момент се придвижват към Лисичанск.

Бягството на рашистите въодушевява украинските бойци, които се изправят против гладни, зле екипирани противников войски. „ Много пъти бяха по джапанки, бяха недохранени “, спомня си американският доброволец Роб Рой, който се бие за Украйна. На юг украинските сили също са почнали да навлизат по-дълбоко в Херсонска област, където, съгласно изданието, съветските войски са в нестабилно състояние. Основните сили на Кремъл са ситуирани западно от Днепър, като доставките и логистиката са ситуирани най-вече на източния бряг на реката, оттатък разрушените мостове.

„ Важно е да се преглеждат бойните интервенции в обособени театри на войната не като самостоятелни една от друга, а като детайли от единна стратегическа настъпателна интервенция “, цитира New York Times неназован почитан украински боен. Пентагонът приказва за " зашеметяващия триумф " на украинската войска, а напрежението в самата Русия пораства. Кремъл намерено признава, че самите те не знаят какви ще бъдат новите граници на Русия, мобилизацията се извършва зле, а формалните лица към този момент не се смущават, обществено подлагат на критика един различен и държавното управление.

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР