Десетки семейства от наводнените карловски села Богдан и Каравелово получиха

...
Десетки семейства от наводнените карловски села Богдан и Каравелово получиха
Коментари Харесай

Раздадоха тухли и цимент на пострадалите семейства в Богдан ...

Десетки фамилии от наводнените карловски села Богдан и Каравелово получиха в почивните дни строителни материали като помощ за възобновяване на домовете им. Тухлите, циментът и варовият разтвор са дарения, които са разпределени на нуждаещите се по критериите на Обществения съвет за ръководство на даренията.

Домакинствата, които получиха строителни материали, са разпределени в две групи и са надлежно във втора и трета група съгласно разпределението на Обществения съвет. Във втората група са 15 семейства, чиито жилища са негодни за обитаване, имат градивни проблеми, само че подлежат на ремонт. В третата група са 188 фамилии, чиито домове са тежко потърпевши от потопа, с наводнен етаж и унищожена мебелировка.

От избраните за хранилища места в Богдан и Каравелово в почивните дни всяко от тези семейства получи по лист по 4 палета тухли /560 броя/ с размери 15х40х20 и по 16 палета тухли /1920 броя/ с размери 20х40х20. Освен това помощта включва по 766 торби цимент и по 234 торби варов разтвор.

Получаването на строителните материали върви по лист, обстановката е спокойна, съобщи заместник-кметът на Община Карлово Николай Цветков, който бе в на пункта в Каравелово. Хората идват и си получават материалите, които са разпределени. В някои случаи те няма са задоволителни, само че това е наличното количество, изясни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР