В Народно читалище Иван Вазов – 1871“ – Сопот се

...
В Народно читалище Иван Вазов – 1871“ – Сопот се
Коментари Харесай

Сопот започва подготовка за санирането на жилищни сгради

В Народно читалище „ Иван Вазов – 1871 “ – Сопот се организира среща сред управлението на община Сопот и жители по отношение на процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий I ”. 

Кметът на община Сопот Деян Дойнов изясни опциите за саниране на жилищата и показа, че всеки късмет за възобновяване на градската среда и живота на жителите на общината би трябвало да се употребява. Той съобщи, че не би трябвало да се губи опцията за потребление на средства по Националния проект за възобновяване  и резистентност на Република България. Дойнов изясни, че през идната седмица ще внесе докладна бележка в Общински съвет, в която да предложи община Сопот да даде безлихвен заем в размер на 300 000 лв. на записаните сдружения при избрани параметри. Средствата са нужни за правенето на механически паспорти и енергийно проучване. 

Адвокат Антонина Цочева, която е ангажирана от община Сопот да спомага по правенето на документите за кандидатстване, помоли жителите в незабавен порядък да записват своите сдружения. Община Сопот е осигурила  нужните експерти, които бързо и съответно да обработват документите за оптимално дейно постигане на резултати. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР