Местната власт в Община Карлово ще чества 145 години от

...
Местната власт в Община Карлово ще чества 145 години от
Коментари Харесай

Карлово чества 145 години от учредяването на Първия градски ...

Местната власт в Община Карлово ще празнува 145 години от учредяването на Първия градски съвет. Проявата е на 16 януари, датата, на която единствено седмица  след освобождението на града от турско иго, първенците на Карлово се събират в църквата " Свети Николай " и избират първия орган на локално самоуправление. За първи кмет на града е определен Васил Караиванов, роднина на Васил Левски и основател на Карловския революционен комитет.

Вече близо век и половина  Общинският съвет в Карлово и Община Карлово почитат с тържествено съвещание на Общинския съвет този първи акт на първата локална власт. Те канят жителите са се причислят към честването.

В 9.30 часа управлението на община ще поднесe цветя на паметната плоча на  родната къща на Васил Караиванов, там ще бъдат показани творби на изобразителното изкуство, свързани с историята на град Карлово.  В 10.00 часа в храм „ Св. Николай “ ще бъде отслужен водосвет и ще бъдат поднесени  цветя на паметната плоча на храма.

В 10.45 часа на паметна плоча на Васил Караиванов (ул. „ Петко Събев “ No 1) на постройката на община Карлово ще бъдат поднесени венци и цветя.

В 11.00 часа  в зала „ Васил Караиванов “ ще състои тържествено съвещание на Общинския съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР