СподелиГригор Димитров отпадна още на старта си на турнира на

...
СподелиГригор Димитров отпадна още на старта си на турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна още на старта на турнира в Мадрид

Сподели
Григор Димитров отпадна още на старта си на шампионата на клей в Мадрид от сериите „ Мастърс “ с награден фонд 7 877 020 евро, откакто отстъпи пред чеха Якуб Меншик с 2:6, 7:6 (4), 3:6 за 2 часа и 33 минути игра.

Това бе първи мач сред най-хубавия българин и 18-годишния чех, като това бе и втора победа на Меншик над състезател от Топ 10, съобщи Българска телеграфна агенция.

В първия сет играта вървеше равностойно до 2:2, когато чехът, който е под номер 74 в международната класация на АТП, напрани пробив при първата си опция. Това му даде убеденост, като Меншик освен го затвърди на собствен сервис, само че завоюва и идващите два гейма при подаване на Димитров и при собствен сервис, с цел да затвори частта при 6:2.

Във втората част играта беше доста по-равностойна, а Григор Димитров сервираше надалеч по-уверено. Всеки взимаше подаването си, като се стигна до 5:4 за най-хубавия българин. В десетия гейм хасковлията стигна до сетбол, само че чехът съумя да се отбрани, а в следствие завоюва гейма и изравни на 5:5. При 6:5 Григор Димитров още веднъж стигна до две благоприятни условия за пробив и за победа, само че ги пропусна и двете и се стигна до тайбрек.

В решаващата част Димитров направи първи мини пробив, а по-късно стигна и до 4:1. 18-годишният Меншик обаче не се съобщи и съумя да изравни при 4:4 поради някои грешки на противника си. Димитров обаче завоюва идващите две точки и още първата опция в тайбрека, като се наложи със 7:4.

Третата част още веднъж стартира доста мъчно за родния тенисист. Той загуби първия гейм, а след доста дълга битка във втория отстъпи и сервиса си за 0:2, което даде сериозен задатък на младия му съперник. Димитров обаче съумя да се концентрира и да направи рибрейк за 1:2. Той стигна до първия си пробив след 2 часа и 7 минути игра и седем пропуснати благоприятни условия преди този момент. Димитров обаче позволи нов пробив при 3:4 за противника, което даде опция на Меншик да сервира за мача.

Меншик загуби първата точка, само че по-късно направи четири следващи, като последните две приключи с директни асове от сервис. Меншик сервира доста по-добре, като направи цели 16 аса против единствено 7 за родения в Хасково тенисист. Чехът направи и 23 печеливши удари против 15 на Димитров.

Съперник в третия кръг на чеха Якуб Меншик ще бъде канадецът Феликс Оже-Алиасим. Той елементарно се наложи над поставения под номер 19 в схемата на шампионата французин Адриан Манарино с 6:0, 6:4.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР