Министърът на енергетиката Росен Христов предаде днес 212 инверторни климатици

...
Министърът на енергетиката Росен Христов предаде днес 212 инверторни климатици
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката дари 212 климатици на пострадалит...

Министърът на енергетиката Росен Христов съобщи през днешния ден 212 инверторни климатици за отопление на потърпевши от естественото злополучие през септември в Карловско.

“Съпричастни сме с хората, чиито домове бяха наранени, по тази причина взехме решение да помогнем с отоплението, което е проблем.

Благодаря на компанията AES, която се съгласи да поеме разноските за електричество. То ще бъде от зелена сила и ще покрие потребностите на получателите до края на отоплителния сезон ”, сподели Христов.

Дарението бе признато от кмета на общината доктор Емил Кабаиванов. “Благодаря на министър Христов за жеста към хората, които имат потребност от помощ.

На 17 януари е планувано заседание на Обществения съвет, който да разпредели климатиците на нуждаещите се, а на 26 януари, с решение на Общинския съвет, разпределението се чака да влезе в действие ”, изясни кметът.

Той добави, че общината ще спомага за събиране на партидите на домовете, в които ще бъдат инсталирани климатиците, тъй че да бъдат поети сметките им за ток.

Д-р Кабаиванов подари на министър Христов един от знаците на Карлово – златна значка с лика на Апостола. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР