Леденото мъжко хоро за Богоявление, което е една от емблемите

...
Леденото мъжко хоро за Богоявление, което е една от емблемите
Коментари Харесай

Леденото хоро в Калофер разтърси и Хималаите

Леденото мъжко хоро за Богоявление, което е една от емблемите на Калофер, стигна до Хималаите. Момент от дългогодишната традиция от града на Ботев е запечатана в непалски всекидневник, озаглавен " The Himalayan times ". Снимка от паметния обред е на първа страница на вестника с дата 7 януари. На фрагмента е самото начало на хорото, когато в ледените води на реката влизат първо локалните и музикантите. Краткото изложение под него е следното: " Български мъже свирят на гайди и тъпани, до момента в който навлизат в студената река Тунджа, с цел да отбележат Богоявление ".  

Вестникът " The Himalayan times " е главен източник на информация в Непал. Медията разполага и със уебсайт, от който е видно, че ритуалът в Калофер е провокирал огромен интерес. Точно там може да се открие фотография на леденото хоро от 2018 година На фрагмента отпреди 5 години е мъж с барабан, нагазил в Тунджа. 

Снимката на първа страница на ежедневника се трансформира в една от най-разпространяваните в обществените мрежи в Калофер. Местните се гордеят със своите обичаи - още повече когато те впечатляват целия свят. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР