Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските атаки

...
Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските атаки
Коментари Харесай

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветските офанзиви против енергийния бранш на страната му нощес са били ориентирани против газови уреди, които обезпечават доставките за Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Русия продължава да доставя газ за Европейски Съюз през Украйна по силата на директно съглашение с съветската компания " Газпром ", чийто период изтича през декември. Министърът на енергетиката на Украйна предишния месец съобщи, че Киев не има намерение да удължи или да възобнови съглашението с Москва, която заплаща на Украйна за износа на газ за Европейски Съюз.

Ето какво споделя Зеленски в послание към украинците:

Днес претърпяхме още една масирана ракетна офанзива – 34 съветски ракети от разнообразни типове. Основната цел е енергийният бранш, разнообразни уреди на промишлеността: както електрическата мрежа, по този начин и оборудванията за пренос на газ, самите газови уреди, които по-специално подсигуряват сигурността на доставките за Европейския съюз.

Днес успяхме да свалим част от ракетите и съм признателен на всеки един от нашите бойци, които бяха в действителност точни и реагираха в точния момент. Траекториите на ракетите и характерът на офанзивата са изчислени от съветските терористи, с цел да се усложни оптимално работата на системата ни за Противовъздушна отбрана. Всяка свалена през днешния ден ракета е значим резултат.

Разбира се, признателен съм на всички сътрудници, които към този момент ни помогнаха с Противовъздушна отбрана: в този момент всяка система за отбрана на небето, всяка противоракета е безусловно избавител. И е значимо всички нови съглашения с сътрудници, които към този момент са подписани за подсилване на нашата противовъздушна защита, всяка самодейност на другари на Украйна да оказват помощ, в частност, с търсенето и доставката на Пейтриоти, да бъдат изпълнени допустимо най-скоро. Украйна се нуждае от седем системи – това е минимумът. Нашите сътрудници имат тези патриоти.

Руските терористи са наясно, че нашите сътрудници, за жалост, нямат същата решителност да защитят Европа от гнет, която демонстрираха в Близкия изток. Въпреки това към момента е допустимо да се обезпечат нужното количество и качество системи за Противовъздушна отбрана. Не би трябвало да се губи време – би трябвало да се изпрати нужният сигнал за увереност.

Бих желал също да благодаря на всички страни и водачи, които работят интензивно за ограничение на схемите на Русия за заобикаляне на глобите. Благодаря на всички политици и общественици, публицисти, които оповестяват по какъв начин Русия внася съставни елементи за ракети и други оръжия, нарушавайки международните наказания. Всяко известие в медиите за схеми за заобикаляне на наказания, всеки обществен апел за по-строги наказания, цялата политическа работа за тази цел, която води до резултати, лимитира освен терора на Путин, само че и терора като цяло. И това е световният смисъл на нашето съдействие – на всички сътрудници.

В момента енергетици и ремонтни екипи работят в доста райони на страната ни - Лвовска област, Ивано-Франковска област, Харков и района, Днепропетровска област. Всички съответни служби са ангажирани за възобновяване на унищожените от съветските удари индустриални и разпределителни системи. Всеки несъмнено ще даде всичко от себе си. И аз благодаря на всички, които работят в този момент и работят цялостен ​​ден.

От решаващо значение е сходни удари като днешните да не се трансфорат в рутина за света. Благодарен съм на всички водачи, които им дават отговор, които осъждат съветския гнет, които се свързват с сътрудници, които имат системи за противовъздушна защита, които биха могли да работят в Украйна и съответните ракети. За да изгубят терористите, солидарността на водачите в отбраната против тероризма би трябвало да работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, тъкмо както хората, които отстраняват следствията от ударите, и като нашите бойци, които вършат всичко допустимо, с цел да се възползват оптимално от сили, налични в Украйна всеки ден и всяка нощ.

И още нещо. Искам да благодаря на Австралия за оповестяването на нов пакет за поддръжка за нашата страна и народ. Това е военна поддръжка, която ще укрепи нашата противовъздушна защита, също безпилотни самолети и военна техника. Благодаря ти! Днес министър-председателят на Украйна организира диалози с вицепремиера на Австралия, министър на защитата. Те се случиха тук, у нас. Чакам отчета на министър-председателя.

Подготвяме се и за нова връзка с другите ни сътрудници: идващите седмици ще бъдат много дейни. Всеки ден страната ни би трябвало да става все по-силна. Всеки ден би трябвало да укрепваме избрани украински позиции. Трябва да накараме Москва да разбере, че войната няма да им даде нищо. А това можем да реализираме единствено със мощ. Всички украинци. Всички сътрудници. И всички са еднообразно решителни.

Благодаря на всички, които са до Украйна! Благодаря на всички, които са в пердах, на бойни постове, на бойни задания! Благодаря на всички, които образоват нашите бойци и които убеждават света да бъде допустимо най-решителен, тъй че тази война да има обективен край.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР