Конкурсът за песен на Евровизия беше хвърлен в нов смут

...
Конкурсът за песен на Евровизия беше хвърлен в нов смут
Коментари Харесай

Евровизия дисквалифицира холандския изпълнител Йост Клайн от финала

Конкурсът за ария на Евровизия беше хвърлен в нов ужас в събота, когато уредниците дисквалифицираха холандския участник часове преди огромния край поради случай зад кулисите, включващ жена член на екипа.

Европейският съюз за радио и телевизия, който провежда годишното събитие, което се организира тази година в Малмьо, Швеция, съобщи, че полицията проверява случая с артиста Йост Клайн и че не би било уместно той да взе участие.

„ Шведската полиция проверява тъжба, подадена от жена член на продуцентския екип след случай след представянето му в полуфинала в четвъртък вечер. Докато правосъдният развой върви по своя ход, не би било уместно той да продължи в надпреварата “, сподели EBU.

Говорителка на шведската полиция сподели в изказване, изпратено до CNN: „ Мъж е обвинен в противозаконни закани. Твърди се, че закононарушението е осъществено в Малмьо Арена в четвъртък вечерта.

„ Мъжът [беше] разпитан от полицията, само че не беше арестуван “, добави тя.

Предполагаемият случай с присъединяване на Клайн е станал в четвъртък вечерта след втория полуфинал, заяви EBU. След това започнаха да се въртят клюки към делегациите и пресата в Малмьо в петък следобяд, когато Клайн не се показа, както беше планувано, на генерална подготовка. Той трябваше да репетира тъкмо преди израелското влизане, Eden Golan, което докара до непотвърдени спекулации, че събитията са свързани.

Участието на Голан всее разделяне в състезанието, чието мото е „ обединени от музиката “. EBU инструктира Израел да промени думите на песента си, която в началото се споделяше „ October Rain “, считайки я за прекомерно политическа.

Но надпреварата е изправено пред непрекъснати апели от страна на някои почитатели и пропалестински деятели да изключи изцяло Израел, базирайки се на възбраната на Русия през 2022 година след пълномащабното й навлизане в Украйна.

Очаква се хиляди протестиращи да се съберат в Малмьо Арена за финала в събота вечер, като EBU е изправен пред доста действителната вероятност Израел да завоюва надпреварата.

Атмосферата в Малмьо е приглушена. Шведската полиция е разположила спомагателни чиновници в града след напрежението. Въоръжена полиция се вижда на доста кръстовища, а към хотела, в който е отседнала израелската делегация, има обръч от спомагателна защита. Служители по сигурността патрулираха в залата, където се организираха формалните празненства след шоуто.

Израел си обезпечи място на финала в четвъртък, след което италианският ефирен оператор RAI инцидентно разкри това, което наподобява е резултатът от публичното гласоподаване. Резултатите демонстрираха, че Израел е събрал 39% от гласовете на публиката - което съставлява съкрушителна победа. RAI съобщи, че резултатите са оповестени по простъпка, а по-късно сподели, че данните са „ непълни “. EBU съобщи, че е споделил на RAI, че този ход е „ в нарушаване на разпоредбите “.

Състезанието - което обезверено се придържа към своя аполитичен етикет - се трансформира в едно от най-големите културни събития, наранени от последствията от войната на Израел в Газа. Военното нахлуване на Израел умъртви повече от 34 000 палестинци в Газа, откогато стартира в отговор на офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври, при които минимум 1200 души бяха убити и 250 взети за заложници.

Много участници се сблъскаха с апели да изложат своите възгледи или за спора, или за присъединяване на Израел. Голан беше освирквана от някои елементи от тълпата по време на нейното нетелевизионно осъществяване на журито в сряда вечерта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР