Депутатки от британската опозиция настояха вчера за разследване, след като

...
Депутатки от британската опозиция настояха вчера за разследване, след като
Коментари Харесай

Руснаците са заподозрени: Телефонът на Тръс е бил подслушван дълго време

Депутатки от английската съпротива настояха през вчерашния ден за следствие, откакто хипотетични сътрудници на Кремъл хакнали, съгласно издаван в кралството вестник, мобилния телефон на Лиз Тръс, до момента в който е била външен министър, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Франс прес.

В. " Мейл он сънди " цитира изказвания на анонимни източници от органите за сигурност, че персоналният смарт телефон на някогашната премиерка е бил хакнат " от сътрудници, обвинени, че работят за Кремъл ".

Подозира се, че те са получили достъп до " свръхсекретни диалози с интернационалните сътрудници ".

" Не разясняваме ограниченията за сигурност, засягащи обособени лица ", съобщи представител на държавното управление. Наред с това той сподели, че съществуват " устойчиви системи за отбрана против киберзаплахите ".

" Всички тези проблеми със сигурността би трябвало да бъдат разследвани и по тях да се работи на най-високо ниво ", означи депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Ивет Купър.

Източник декларирал пред вестника, че " компрометираният " телефон бил подложен в заключена каса в охраняван държавен обект, откакто злосторниците научили наличието на диалози, водени в течение на цяла година, в това число " прекомерно деликатни полемики " за войната в Украйна.

Взломът на телефона бил оголен това лято, когато Тръс бе външен министър и водеше акция, с цел да оглави консервативната партия и да стане министър председател.

Вестникът твърди, че имало " детайлности, премълчани " от тогавашния министър-председател Борис Джонсън и неговия най-високопоставен политически консултант Саймън Кейс.

" Имаме потребност от незабавно без значение следствие, с цел да открием истината ", съобщи депутатката от партия " Либерални демократи " Лейла Моран.

Искането за следствие е отправено малко откакто английската министърка на вътрешните работи Сюела Бравърман беше възобновена на поста от премиера Риши Сунак. По-рано тя подаде оставка поради пропуск в сигурността, тъй като изпратила на парламентарист строго конфиденциален документ посредством персонална е-поща.

Изданието не прецизира на какво се базират съмненията, че хипотетичната офанзива е дело на Русия, обаче цитира източник, декларирал: " Необходимо е известно време, с цел да се открие кой стои зад този тип офанзиви, само че наклонността е Русия да стои отпред в листата ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР