„Демократична България“ направиха сериозен жест към „Има такъв народ“ в

...
„Демократична България“ направиха сериозен жест към „Има такъв народ“ в
Коментари Харесай

„Демократична България“ предлагат ИТН да посочи премиер за третия мандат


„ Демократична България “ направиха сериозен жест към „ ИТН “ в опит да ги върнат в договарянията за държавно управление с третия мандат. Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов разяснява през днешния ден, че от партията му биха приели Има Такъв Народ да предложат име на министър председател при съставянето на бъдещо държавно управление. „ Демократична България “ били подготвени на голям брой отстъпки, само че не и да поддържат кабинет с мандат на Българска социалистическа партия.

Според Атанасов, в този момент е отговорността на президента Румен Радев. Ако президентът желае гласовете на обединението да вземат участие в съставянето на държавно управление, не трябва да прави тази стъпка – да връчва мандат на Българска социалистическа партия. Това натърти няколко пъти Атанасов в предаването „ Директно в новините “.

Във връзка с датата на президентските избори, която би трябвало да бъде избрана от това Народно заседание, Атанас Атанасов сподели, че когато въпросът бил подложен по време на председателски съвет от ръководителя на Народното събрание Ива Митева, нито една от политическите сили не е взела отношение. Според Атанасов, сега парламентарно показаните партии не се интересуват от президентските избори, а от ориста на 46-ото Народно заседание.

В " Демократична България " не виждат проблем, в случай че до края на тази година не се одобри държавния бюджет за 2022-ра. Атанас Атанасов цитира закона за обществените финанси, в който се планува годината да стартира, като страната харчи 1/12 всеки месец от остарелия бюджет, и когато има определен парламент, тогава той да одобри нов бюджет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР