В думата беззаконие от надслова бяха вложени два различни смисъла.

...
В думата беззаконие от надслова бяха вложени два различни смисъла.
Коментари Харесай

Родители на деца, загинали на пътя, и таксиметрови шофьори протестираха в София

В думата „ безвластие ” от надслова бяха вложени два разнообразни смисъла. Едното измерение на митинга бе войната по пътищата, а второто – преустройството на придвижването в центъра на столицата и отстранените стоянки за таксита. В шествието се включиха родители, изгубили децата си в произшествия, таксиметрови водачи и пътни специалисти.



Почернените родители от съдружие „ Ангели на пътя ” не стачкуват за първи път. Петя Иванова, която също е изгубила детето си в пътен случай, постоянно оглавява демонстрациите. Канена е на диалози от политици.

„ Българските политици не желаят и не желаят на ни чуят. Каниха ни във всички министерства. Ние имаме съответни оферти. Молим в продължение на 4 години политиците да се карат като просташки клюкарки, а да седнат на една маса и незабавно да създадат промени, с които когато седнеш пийнал или дрогиран и натискаш газта от край до край да има тежки наказания ”, сподели Иванова.



Шествието на почернените от войната на пътя фамилии бе поведено от афиш с надпис „ Стоп на беззаконието по пътищата ”. До изгубилите децата си родители застанаха таксиметрови водачи. Красимир Цветков от техния профсъюз изясни аргументите да се причислят.

„ Това, което се случи с нашите таксиметрови стоянки в действителност е безвластие и е част от противозаконната метаморфоза на придвижването. Това е един от претекстовете да сме тук, другият естествено е поддръжка за сдружението на майките на избитите деца на пътя ”, уточни Цветков.

Протестът мина през няколко етапи. Преди обед групата организира автошествие из столицата, което за малко блокира придвижването точно в региона на бул. Патриарха Евтимий. След това жителите проходиха пешком до Съдебната палата, където предстоеше съвещание по делото за злополуката на ул. Гурко, в която почина дребният Филип.

Финалната точка на демонстрацията бе пред Столичната община, където родителите желаеха оставка на общинския консултант Благовест Георгиев, който преди време аргументи злополука, от която избяга и след това отхвърли проби за алкохол и опиати.

Другата част от протестиращите – таксиметровият отрасъл пък повтори пред общината настояванията си за стоянките. Общински съветници от няколко партии разговаряха с протестиращите
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР