Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Израел в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Израел в
Коментари Харесай

Блинкън започва нова близкоизточна обиколка

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Израел в петък за срещи с членове на държавното управление там и по-късно ще направи други спирки в района. Това оповестява във вторник " Ройтерс ", като цитира изказване Държавният департамент на фона на спора Израел-Хамас.

" Министър Блинкън ще пътува до Израел в петък за срещи с членове на израелското държавно управление и по-късно ще посети други страни в района ", сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет.

Палестинските здравни чиновници споделиха по-рано, че минимум 50 палестинци са били убити,  след като израелските сили удариха бежански лагер в северната част на Газа във вторник.
 Израелски въздушен удар умъртви 50 души в бежански лагер в Газа
Израелски въздушен удар умъртви 50 души в бежански лагер в Газа

" Хамас " упрекна Израел, че е нанесъл ракетна офанзива против бежанския лагер Джабалия

Двама от висшите съветници на президента , че е в най-хубавия интерес на страната да даде още милиарди долари на Украйна и Израел макар големите бюджетни дефицити и раздялите по отношение на политиките на неговата администрация по отношение на двете страни.

Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин свидетелстваха пред комисията по бюджетните заеми на Сената по отношение на настояването на Байдън за 106 милиарда $ за финансиране на амбициозни проекти за сигурността на границите на Украйна, Израел и Съединени американски щати.

С аргумента, че поддръжката на американските сътрудници е жизненоважна за националната сигурност, Байдън изиска 61,4 милиарда $ за Украйна, към половината от които ще бъдат изразходвани в Съединените щати за попълване на запасите от оръжия, изтощени от предходна поддръжка за Киев.

Байдън също изиска 14,3 милиарда $ за Израел, 9 милиарда $ за филантропична помощ - в това число за Израел и Газа - 13,6 милиарда $ за сигурност на границата на Съединени американски щати, 4 милиарда $ военна помощ и държавно финансиране за противопоставяне на районните старания на Китай в Азия.

Във встъпителното си изказване Блинкън сподели, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна е трансформирала нашествието на Русия в Украйна в " стратегически неуспех " и акцентира значимостта както на помощта за сигурността на Израел, по този начин и на филантропичната помощ за палестинците в Газа.
 Блинкън в Израел: Дойдох тук и като евреин
Блинкън в Израел: Дойдох тук и като евреин

Описа ужасяващи фотоси от зверства против цивилни

в Газа съгласно палестинските управляващи. " Хамас " разгласи във вторник, че може да освободи задграничните заложници скоро. и какъв брой цивилни ще бъдат пуснати, само че е несъмнено, че няма да имат израелски паспорти. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР