Държавният глава Румен Радев участва в церемонията по случай 100-годишнината

...
Държавният глава Румен Радев участва в церемонията по случай 100-годишнината
Коментари Харесай

Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор

Държавният глава Румен Радев взе участие в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България, съобщавапресслужбата на българското президентство.

Трябва да върнем младежите на спортните площадки и да ги научим да бъдат тим . За това прикани президентът Румен Радев на церемонията, на която беше маркирана на 100-годишнината на баскетбола в България.

С съображение се гордеем, че към този момент век България е част от огромното семейство на интернационалния баскетбол, означи президентът. По думите му триумфите на европейско, международно и олимпийско равнище вършат баскетбола един от най-титулуваните групови спортове в България.

" Емоцията мъчно се показва в числа, само че аз ще загатна няколко, които са знакови за всички българи, отдали живота си на баскетбола - 1958 година - Полша, 1976 година - Монреал, 1980 година - Москва. Това са единствено част от златните мигове на славната история на стогодишния българския баскетбол. Една история, която потвърди по неоспорим метод, че българите могат да скачат, и то могат да скачат доста високо ", уточни Румен Радев.

Държавният глава означи, че за няколко десетилетия играта е спечелила сърцата на българите и залите са се оказали тесни за хилядите фенове , които са се стичали да гледат мачовете на националния тим. По думите му обаче през днешния ден пораства броят на децата, които избират да гледат спорта от екран, все по-малко са учебните тимове, кварталните срещи и играта като другарство.-->

Румен Радев напомни самодейността си " Спортувай с президента " с фокус напълно върху всеобщия спорт за младежите. Тук сме съидейници, тъй като баскетболът се е потвърдил като едно от най-успешните средства за тази идея, добави президентът.

Трябва да сме горди с тази годишнина, тъй като българите са едни от първите, които стартират да практикуват баскетбол на Балканите и в Европа, означи президентът на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков. По думите му за тези 100 години българските спортисти, огромни гении, изключителни фигури в баскетбола, са оставили трайна следа освен в България, само че и по международните терени.

Държавният глава Румен Радев получи от президента на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков почетна значка " 100 години баскетбол ".

На церемонията участваха Андреас Заклис , общоприет секретар на ФИБА, и Тургай Демирел, президент на ФИБА Европа и член на Борда на ФИБА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР