Държавата да създаде условия за организиране на гонки с мощни

...
Държавата да създаде условия за организиране на гонки с мощни
Коментари Харесай

Да се изградят състезателни писти за любители, настоява ЕЦТП

Държавата да сътвори условия за образуване на гонки с мощни коли в следена и безвредна среда чрез изграждане на писта или посредством потреблението на налични уреди.

За това упорстват от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) във връзка следващите гонки и дрифтове в София, след които Софийската районна прокуратура се самосезира.

Гонките и дрифтирането са проблем от години и събитията от последните дни ясно демонстрират, че няма никакъв прогрес за решаването им, акцентират от ЕЦТП. И допълват- участниците в сходни прояви показват тотално пренебрежение към законите и публичните правила, като заплашват здравето и живота и на други хора.

Европейският център за транспортни политики приветства обстоятелството, че прокуратурата се самосезира, само че счита, че подходът на страната продължава да не подхожда на действителностите.

В тази връзка напомнят, че повече от 10 години се хвърлят обещания за построяването на писти за любителски гонки, само че досега сходни места липсват.

В същото време от над 3 години общността на българския авто спорт е мощно разграничена, показват от ЕЦТП и припомнят- това стана след регистрирането на нова федерация и отнемането на лиценза на Българската федерация по авто спорт (БФАС), която в продължение на над 30 години осъществяваше професионално спортна активност. Така сега не се извършва пълноценно спортният календар, а огромна част от състезателите нямат късмет за изява, разясняват от ЕЦТП.

В позицията си упорстват още страната, в лицето на Министерството на младежта и спорта, да откри законов метод да възвърне активността на БФАС, както и да сътвори формула за осъществяване на вътрешни надпревари, гарантирайки изявите на автомобилните състезатели.

Европейският център за транспортни политики е подготвен да спомага благодарение на свои сътрудници за организиране на аматьорски съревнования в следена среда без образуване на класиране, само че с обезпечаване на сигурност, в това число посредством наличие на коли за спешна помощ, пожарни и така нататък

ЕЦТП изрично осъжда рисковото шофиране по улиците и напомня, че никой не е над закона, без значение какъв брой мощен автомобил ръководи или какъв брой пари има в джоба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР