Да разгледаме кръвожадни бойни изкуства, които по една или друга

...
Да разгледаме кръвожадни бойни изкуства, които по една или друга
Коментари Харесай

Неизвестни, но смъртоносни бойни изкуства

Да разгледаме кръвожадни бойни изкуства, които по една или друга причина не са станали доста известни по света, само че пък имат своите огромни достолепия:

Бокатор

Това е камбоджанско бойно изкуство, което произлиза от античните армии на град Ангкор – центърът на тогавашната Кхмерска империя. Думата „ бокатор “ се превежда като „ биещ се като лъв “. Според антична легенда, възпитаник, учещ този жанр, се озовал очи в очи с един лъв. Младият боец умъртвил кръвожадния звяр единствено с един необикновено прецизен удар с коляно. Подобно на доста други азиатски бойни изкуства и техниката на бокатора се основава на реплика на придвижванията на разнообразни животни.

С повече от 10 хиляди разнообразни техники и удари бокатор е едно от най-сложните бойни изкуства. А ето и клип с проява на юнашкия пердах:

Баком

Този жанр се е родил в бедните квартал на Лима (Перу) и е безмилостно бойно изкуство, което освен учи по какъв начин бързо да елиминрате и убиете врага, само че и по какъв начин да изпозлвате лъжливи тактики (например прикрито оръжие).

Баком е учреден през 1980 година от някогашния морски пехотинец и пандизчия Роберто Пуч Безада. Стилът е публично систематизиран като съвременна комбинация от разнообразни бойни изкуства, влючително детайли от жиу-житцу и вале тудо (бразилска техника за пердах без защитни средства и без ограничавания на позволеното). Баком включва техники като изкълчване на китката, задушаване и точни удари в жизненоважни органи. Всичко това се прави с огромна скорост, с цел да няма време съперникът да разбере какво се случва.

Ледрит

Това е съвременно бойно изкуство, което води началото си от кръвожадното муай тай и се практикува от командосите от тайландската Кралска войска. Техниката му се основава на същите правила, само че въпреки всичко има няколко разлики.

Файтърите са подготвени да нападат без предизвестие, допустимо най-бързо да повалят врага на земята и да завършат с съдбовен удар – крайник или лакът в гръкляна. Именно с цел да се понижи риска от пострадване, се нападна с твърда част от тялото (колена, лакти, глезени, ръце).

Дамбе

Смъртоносно бойно изкуство, практикуващо се от племето хауса (Западна Африка), което се основава на техниката на бокса в Древен Египет. Главното оръжие в дамбе е юмрукът към който е навита една характерна корда. С тази корда, поставяща се на по-силната ръка, ударите са още по-болезнени. В предишното дамбе практикували най-много животновъдите, които обикаляли със стадата си от село на село и показали бойната си техника. Интересна детайлност за африканския жанр е, че постоянно преди борба участниците пушат марихуана.

Система

Добре известната ни дума „ система “ ненапълно подсказва, че става въпрос за бойно изкуство от Русия. То води началото си от 10 век, когато на необятната съветска територия идвали всевъзможни нашественици, които трябвало да бъдат прогонвани. Прогонвани с пердах. „ Системата “ включва ръкопашен пердах, приложимост на хладни оръжия или каквото ти е на разположение, а основна специфичност се явява въздействието върху уязвимите елементи на тялото като лактите, шията, коленете и корема.

Техниката за водене на багра се основава на законите на биомеханиката, които се употребяват за намиране на слабите места на врага. Интересно е, че учащите с в този жанр бойци се бият против няолко спаринг сътрудници, които нападат с разнообразни типове оръжия.

Затворнически рок

Да те пребият с нещо, казващо се „ Затворнически рок “, не е оферта, само че неведоми са съдбините човешки… Стилът е фиктивен в безмилостния свят на пандизите в Съединени американски щати и във визитката му участва стряскащия факт, че е основан от хора, които не умеят нищо друго, с изключение на да се бият. Отличава се с жестоките си форми на образование и с забавния способ на бойна подготовка „ събери картите “ – карти за игра се разпиляват на пода, а боецът се пробва да ги събере, до момента в който двама-трима други с тежки тупалки гледат да отворят работа на зъботехника му.

Каларипаят

Мнозина го считат за най-старата бойна система и предходник на актуалните бойни изкуства. Стилът е създаден в южната част на Индия – Керала, а съгласно устно поверие съществуването му се дължи на хиндуистките богове. Каларипаят и неговите разновидности се практикуват както с голи ръце, по този начин и с оръжие. Един от известните подвидове на стила се споделя Марма Арти (въздействие върху виталните точки), а владеещият го елементарно може да сковава или убие съперника. Ето за какво, в допълнение, майсторите на каларипаят се образоват и в сидха медицина.

Силат

Този тип бойно изкуство се зародил измежду ловците на глави, които били представители на племена от Малайзия, Сингапур и Филипините. Силат включва най-различни стилове. Според легендата, бойните техники били основани на остров Суматра от жена, която следила държанието на животните и имитирала техните придвижвания.

В наше време силат се практикува от няколко военни звена в Малайския архипелаг, а също и от пиратски кланове в Южнокитайско море.

Окичито

Окичито е едно от дребното запазили се индиански бойни изкуства. Основано е от Джордж Лепин, който изучавал джудо, таекуондо, хапкидо и владеел прелестно бойната сопа и томахавката. Специално внимание в стила се обръща и на използването на ножа. В последна сметка какъв е смисълът от индианско бойно изкуство, в случай че не те учи по какъв начин да взимаш скалпа на бял човек?

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР