Да покажем наистина, че ние имаме сериозни амбиции в тази

...
Да покажем наистина, че ние имаме сериозни амбиции в тази
Коментари Харесай

Радев представи кандидатурата на България за домакинство на COP29 през 2024 г.

" Да покажем в действителност, че ние имаме съществени упоритости в тази област и съществени благоприятни условия. Наред със постоянното геополитическо позициониране на страната това ще има голям принос към икономиката… Само можете да си визиите какво значи това като принос за туризма, за превоза, за връзките и медиите, за селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия и доста, доста други браншове от нашата стопанска система ".

 

Пред публицисти Радев сложи акцент върху развиването на устойчиви нови технологии за нискоемисионна енергетика и напомни, че България има положителни естествени условия и готови фрагменти в енергетиката.

 

Минно-геоложкият университет и Техническият университет в София работят по план за запазване на сила по екологичен метод под Маришкия басейн, добави Радев:

 

" Тази голяма мощ и капацитет, която имаме да изградим, фотоволтаична централа с мощ над 12 гигавата може да се компресира въздух или вода, също имаме вода, тъй че ние да затворим денонощния цикъл от произвеждане на слънчева сила и да съхраняваме сила в огромни количества най-чисто, екологично, природосъобразно. По този метод можем да балансираме и енергийните системи на страните към нас. Можем в този район да произвеждаме и силата на бъдещето - зелен водород, можем да го изнасяме. Аз чакам доста по-енергични дейности и най-накрая да имаме дълго чаканата енергийна тактика ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР