Да бъдеш благодарен е нещо прекрасно, с което развиваме позитивното

...
Да бъдеш благодарен е нещо прекрасно, с което развиваме позитивното
Коментари Харесай

Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие

Да бъдеш признателен е нещо прелестно, с което развиваме позитивното мислене, изключително когато го практикуваме всеки ден. Растем в посока към това, върху което постоянно се фокусираме - ежедневната признателност усъвършенства благосъстоянието ви фрапантно. Можете ли да се научите да казвате " Благодаря! " всеки ден? Да сте признателни за всички прелестни неща, които имате - дом, семейство, обичани хора, здраве? Замислете се какъв брой сте богати, а дали го оценявате?

Лошите неща се запомнят по-лесно. Именно по тази причина хората непрекъснато се оплакват от какво ли не и не помнят, че в действителност са благословени.

Науката желае да бъдете признателни - признаването на позитивни събития е потребно за вашето здраве. Дори проучвания демонстрират, че благодарността отваря вратите към повече взаимоотношения, усъвършенства съня ви и покачва самочувствието ви. Но какво е нужно, с цел да стигнете до там?

Оценката е насладата да забележим положителното в нещо или някого - това психическо положение ускорява както нашето благополучие, по този начин и мотивацията.

Както Чарлз Дикенс написа: " Размислете върху актуалните си благословии, от които всеки човек има доста, а не върху предишните си несгоди, от които всички хора имат по няколко ".

Оценката изисква да не приемате всичко за даденост - това е да откриете цената в това, което към този момент имате.

Благодарността ви свързва с нещо по-голямо от вас самите – тя ви прави по-добър човек. Винаги има нещо ново за разкриване и за което да бъдем признателни. Трябва да държите мозъка си отворен - направете място за положителните мемоари, а не за неприятните.

Благодарността е най-красивото качество - подготвени сме да покажем благодарност и да върнем добротата в себе си и в другите.

Когато се научим да бъдем признателни и да ценим всичко, което имаме, ще забележим по какъв начин Вселената ни праща тъкмо това, от което имаме потребност. Защото към този момент сме осъзнати и можем да оценим най-важните неща!

" Често одобряваме за даденост тези неща, които най-вече заслужават нашата признателност. " - Синтия Озик

Благодарността е повече от това да кажете " Благодаря ". Става въпрос за признаването на цената на вашите прекарвания - благодарността изисква същинска благодарност.

Благодарността включва комплицирано взаимоотношение сред подаряващия и получателя, има специфична връзка. Ако благодарите на някого без да вложите възприятие в това, той ще схване вашата признателност като обвързване. Ако оценявате нещата единствено с цел да изглеждате добре - светът ще разбере, че не сте същински.

Започнете с признателност към себе си. Повечето хора са недоволни, тъй като не могат да признаят личната си добрина. Намерете време за всекидневно оценяване - осигурете място и внимание на позитивните събития.

Животът ви е цялостен с неща - колкото и да са дребни, за които би трябвало да бъдете признателни. Започнете да им обръщате внимание още в този момент!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР