Съветът на Европейския съюз прие реформа на европейската система за

...
Съветът на Европейския съюз прие реформа на европейската система за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС прие реформа на европейската система за убежище и миграция

Съветът на Европейския съюз одобри промяна на европейската система за леговище и миграция. С това се откриват набор от правила, които ще оказват помощ за проведено ръководство на идващите, ще основат ефикасни и единни процедури и ще обезпечат заслужено систематизиране на тежестта от миграцията сред държавите-членки. Това Съветът разгласява на уеб страницата си.

На 14 май бяха признати общо 10 законодателни акта , които реформират цялата европейска рамка за ръководство на убежището и миграцията.

Регламентът за скрининга ще разреши на националните органи да насочват противозаконни мигранти и претенденти за леговище на външна граница към съответната процедура и ще подсигурява, че инспекциите за идентификация, сигурност и накърнимост и оценка на здравето се правят по идентичен метод.
 Екологичен потенциал утвърди Пакта за миграцията
Екологичен потенциал утвърди Пакта за миграцията

10 законодателни текста за реформиране на европейската политика в региона на миграцията и убежището

Новите правила ще разрешат събирането на по-точни и цялостни данни - в това число биометрични - за разнообразни категории мигранти, в това число претенденти за интернационална протекция и лица, които идват нелегално в Европейски Съюз. Това ще помогне за по-добрата осведоменост при правенето на политики и ще ускори контрола върху противозаконната миграция и неразрешените придвижвания.

Регламентът за процедурата за леговище рационализира европейската процедура за леговище, като се вкарва наложителна гранична процедура в тъкмо избрани случаи. Регламентът за граничната процедура за връщане се занимава с връщането на хора, чиято молба в тази гранична процедура е отхвърлена.

Регламентът за ръководство на убежището и миграцията дефинира коя страна членка дава отговор за разглеждането на молбите за интернационална протекция и за първи път вкарва заслужено шерване на отговорността сред страните членки.

Регламентът за квалификацията и директивата за изискванията на приемане дефинират единни правила за критериите за даване на интернационална протекция и стандартите за приемане на лица, търсещи леговище. Това също би трябвало да помогне за понижаване на вторичните придвижвания сред държавите-членки.

И най-после, регламентът за презаселване се занимава със законни и безвредни пътища към Европейски Съюз посредством определяне на общи правила за презаселване и филантропично приемане.

Държавите-членки разполагат с две години, с цел да приложат на процедура признатите през днешния ден закони. Европейската комисия скоро ще показа общ проект за осъществяване, с цел да окаже помощ на държавите-членки в този развой.
 За множеството европейци миграцията е по-голям проблем от климата
За множеството европейци миграцията е по-голям проблем от климата

По-малко от 15% от интервюираните считат, че климатичните проблеми са измежду първите три приоритета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР