Оценявайте добрите хора в живота си, включително и себе си.

...
Оценявайте добрите хора в живота си, включително и себе си.
Коментари Харесай

Винаги помнете, че вашето добро сърце не е слабото ви място, а най-мощната ви сила!

Оценявайте положителните хора в живота си, в това число и себе си. Да си човек с положително сърце е същинска мощ, а не уязвимост.

Съвременният свят на съревнование и конкуренция трансформира човек в сложен механизъм. Не е изненадващо, че при такива условия общителните хора стартират да считат себе си за слаби и употребявани от другите.

Докато обществото ги възприема като тъкмо такива, те в действителност са смели, тъй като не престават да бъдат себе си. Човек с положително сърце постоянно намира време за другите. За него проблемите на другите са значими както интелектуално, по този начин и прочувствено.

Хората с положително сърце са склонни да усещат болката на целия свят, стоят будни през нощта и плачат поради страданието на околните. И това съчувствие се разгръща даже и върху тези, които не го заслужават и просто употребяват добродушни хора за личните си цели.

Едно от качествата на човек с положително сърце е способността му да прости. И макар че от време на време хората намерено го употребяват, той към момента се отхвърля от злото. Той просто прости. Забравя грешките на другите и откровено споделя: „ Простих ти! “

Това може би наподобява неуместно за множеството от нас, само че общителният човек схваща: прошката му оказва помощ освен на хората към него, само че и на самия него. Това демонстрира прочувствена зрялост и разбирането, че негодуванието ни изяжда от вътрешната страна. И посредством акта на прошката благородните хора добиват вътрешен мир. Това ги прави необикновено устойчиви.



За човек с положително сърце от време на време животът в този свят е доста сложен. Той би трябвало да се сблъска с неуспех, отменяне и операция. А засилената му емоционалност го кара да изпитва болката от всички тези неща, повече от другите хора. Но положителното сърце може единствено да се огъне, то в никакъв случай не се чупи!

На общителните хора им лишава известно време да се излекуват, само че те се приспособяват към всичко. Няма значение какво ги кара да падат от време на време, тъй като в последна сметка те ще се повдигнат със същото предпочитание да продължат да носят на хората обич, съчувствие и мир.

Да станеш добър ЧОВЕК значи да осъзнаеш, че уязвимостта въобще не е уязвимост. Хората с положително сърце могат да търпят удар след удар, само че постоянно са подготвени да се повдигнат още веднъж.

Те жадуват благополучие за себе си и за всички в близост. Но най-важното е, че те гледат на живота с добрина, все пак, което им е приготвил. И това още веднъж приказва за тяхната мощ и храброст.

Затова оценявайте положителните хора в живота си, в това число и себе си! Да бъдеш човек с положително и меко сърце е мощна мощ, а не уязвимост.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР