Прошката може да бъде едно от най-възнаграждаващите преживявания, които можете

...
Прошката може да бъде едно от най-възнаграждаващите преживявания, които можете
Коментари Харесай

Прошката те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил

Прошката може да бъде едно от най-възнаграждаващите прекарвания, които можете да дадете на себе си. Да, тъкмо по този начин – на самите себе си!

Аз я назовавам „ ПОДАРЪК “.

Ето за какво....

Прошката е решението да се отървем от огорчението, което са ни предизвикали. Пускаме отрицателните усеща и отстраняваме фокуса и вниманието към нежеланите. Когато измененията посоката на вашия фокус, посоката на вашия живот също се трансформира.

Нито изпитването на яд, нито обидите няма да доведат до правораздаване към другия човек, нито ще го накарат да се замисли върху постъпката си. Мъката и болката засягат единствено вас. Задържането не ви дава мощ - оставя ви безсилни.

Вярвам, че всеки има своя персонална кармична сила и ще изпита резултат от своите дейности. Добрата вест е, че макар че не можете да контролирате дейностите и решенията на другите, постоянно имате опцията да контролирате своите лични.

" Прошката е ключът към действието и свободата. " Хана Аренд

Когато простите на другите, даже на тези, които съществено са сбъркали, вие се чувствате по-позитивни като цяло и по-малко уплашени. Може даже да изпитате изгоди за здравето като намаление на кръвното налягане. Важно е да простите на другите, не тъй като те заслужават вашата амнистия, а тъй като ВИЕ заслужавате мир. Заслужавате да се почувствате излекувани и освободени от отрицателните страсти.

Когато прощаваме, ние признаваме, че всички сме несъвършени и че всички вършим неточности. С тази нова отворена и състрадателна вероятност можем да се научим елементарно да прощаваме и да изпращаме положителни пожелания даже на тези, които са ни наранили.

Да простиш на другите значи да се освободиш от ролята на жертва.

Когато към този момент не виждате себе си като жертва, ще видите по какъв начин хората ще се отнасят по-добре с вас и животът ви ще стане по-красив.

Направете избора да простите!

Да, прошката е избор. Вие сами решавате дали да се сърдите и да таите неприятни усеща в себе си или тъкмо обратното- да запазите позитивното и да простите...

Дори когато е мъчно.

Дори когато нарушителят не съжалява.

Дори когато не желаеме.

Дори когато е належащо да го вършиме още веднъж и още веднъж, ден след ден.

Освободете се от потребността да вините който и да е, в това число и себе си.

Изборът да извиним постоянно е подарък, който даваме сами на себе си!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР