Най-хубавите и красиви неща в света не могат да бъдат

...
Най-хубавите и красиви неща в света не могат да бъдат
Коментари Харесай

За да видим красотата на живота ни трябват не само очи, но и сърца

Най-хубавите и красиви неща в света не могат да бъдат видени или даже допрени. Те би трябвало да се усещат със сърцето. - Хелън Келер

Какво значи това?

Този откъс стартира с думите „ най-хубавите и красиви неща…” Но кои са най-красивите неща? Може би те са разнообразни за всеки човек. Мнозина ще изброят обектите, които са в техния „ най-красив лист “.

И въпреки всичко идващият раздел на цитата допуска, че най-хубавите неща в действителност не са неща. Те са невъобразими и недосегаеми. Това са „ нещата “, които ни карат да бъдем същински щастливи.

Цитатът приключва с напомнянето, че тези най-хубави неща идват от вътрешната страна или се усещат със сърцето. Отново това ни държи надалеч от значителното и ни реалокира към нещата, които изкарват чувствата за хубост и страхопочитание вътре в нас.

Защо възприятието за хубост е значимо?

Според мен прекалено много хора споделят „ О, това е красиво!” много постоянно. Този израз е съвсем автоматизиран. Виждате някой в ​​ново облекло и казвате това, от време на време без даже да го мислите.

Но смисълът на цитата е в действителност да усетите хубостта. За да позволите на тази хубост да се слее с вас. За да й позволите да доближи надълбоко във вас и в действителност да промени метода, по който виждате нещо или по какъв начин го чувствате.

Разликата е сред слушане на ария, която харесвате, и слушане на такава, която ви лишава дъха. Разликата е сред това да видите нещо, нарисувано от малко дете, и нещо, нарисувано от вашето малко дете.

Смисълът не е в песента, която е красива, а в страстта, възприятието вътре във вас. Това не е красивата рисунка, а страстта и чувството, което имате в себе си.

Къде можете да прилагате това в живота си?

Тъй като това е откъс за наблюдението, първо би трябвало да видим какво става, а по-късно в действителност да го усетим надълбоко в себе си. Тогава хубостта в действителност ни става явна. Красотата стартира с това, че в действителност виждаме какво става към нас.

Надявам се да не оставяме бързането и паниката на актуалния живот да не ни разрешат да забележим най-хубавите и красиви неща в нашия свят.. В живота ни има толкоз доста хубост, която се подценява, би трябвало просто да се огледаме.

Следващия път, преди да кажете, че нещо е същински красиво, отделете миг, с цел да усетите величието или хубостта. Позволете му да потъне и да ви промени. Почувствайте го със сърцето си.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР