В нашата човешка природа е заложено желанието да бъдем харесвани

...
В нашата човешка природа е заложено желанието да бъдем харесвани
Коментари Харесай

Една от най-великите свободи е да не ви пука за мнението на другите

В нашата човешка природа е заложено желанието да бъдем харесвани и признати. Това е повода хората да се тормозят прекалено много за това, което другите мислят за тях.

Този тип прекалено терзание може да има негативен резултат върху живота ви. Това може да бъде толкоз изтощително, че да попречи на способността ви да се чувствате умерено със себе си и към другите. Не позволявайте мнението на хората да ви тормози толкоз доста, че да не можете да живеете живота си, както желаете.

Запомнете:

Това не е техният живот, тъй че той не е тяхната работа

Хората имат право да мислят каквото си желаят, тъкмо както вие имате право да мислите каквото вие желаете. Това, което хората мислят за вас, не може да промени кой сте или какъв брой струвате, в случай че не им позволите.

Това е вашият живот и в края на деня вие сте единственият човек, който би трябвало да утвърди вашия личен избор.

Хората не знаят кое е най-хубавото за теб

Само вие знаете кое е най-хубавото за вас, а това значи да се поучите от личния си избор. Единственият метод, по който в миналото в действителност ще се научите, е посредством взимане на лични решения, вдишване на цялостна отговорност за тях.

Животът е прекомерно къс, с цел да ни е грижа за мнението на другите

Имате единствено един живот, който да изживеете, тъй че за какво да го прекарате в терзания за мнението на други хора? Правете каквото желаете, бъдете какъвто желаете. Не се съобразявайте толкоз доста с другите! Живейте живота си без да се притеснявате за мислите и мнението на им и ще изживеете живота си оптимално.

Каквото посееш това ще пожънеш

Да се ​​притеснявате прекалено много за това, което другите хора мислят за вас, може да се трансформира в самоизпълняваща се знамение. Често хората се отдават на потребността си да бъдат харесвани толкоз доста, че това в действителност диктува метода, по който се държат. Някои стават толкоз покорни и подвластни от другите, че това унищожава личността им. Поведението, което употребявате като опит да гарантирате, че сте харесани, в действителност може да докара до злост.

На хората не им пука толкоз, колкото си мислите

Тъжна, само че елементарна истина е, че елементарният човек филтрира своя свят посредством егото си, което значи, че мисли за множеството неща от своята позиция. Това значи, че в случай че вие и дейностите ви не засягат директно другия човек или неговия живот, той надали ще мисли доста за вас.

Единствената истина: Невъзможно е да се угоди на всички!

Не можете да се харесате на всички хора. Невъзможно е да оправдаете упованията на всеки един човек, тъй че няма смисъл да се пробвате да го извършите. Важното е вие да се харесвате и да надграждате себе си всеки ден!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР