Climbkhana е следващото поколение на супер успешната и взела множество

...
Climbkhana е следващото поколение на супер успешната и взела множество
Коментари Харесай

Кен Блок направи шоу на най-известното изкачване в света

Climbkhana е идващото потомство на супер сполучливата и взела голям брой награди видео поредност - Gymkhana. Новата идея е хибрид сред познатото до в този момент пилотиране в предходните серии, с рали жанр каране по неповторими пътища из целия свят. За начало Кен Блок избра може би най-знаменитото трасе - автомагистралата Pikes Peak покрай Колорадо Спрингс, Съединени американски щати.

Pikes Peak International Hill Climb е най-известното нанагорнище в света, считано за второто най-старо съревнование в Америка (първото е Индианополис 500) и е едно от първите, в което Кен е взел участие.



" Когато бях млад гледах Pikes Peak International Hill Climb два - три пъти по малкия екран " сподели Кен. " Спомням си, че даже като дете си мечтаех да се състезавам там, тъй като изглеждаше зверско. В последна сметка го направих през 2005-а, само че това беше с кола за рали от Група N, която нямаше задоволително мощ във високо разредения въздух. Не беше впечатляващо прекарване имено заради проблемите с мощността, само че обикнах трасето и планината, и постоянно съм желал да се върна, и да го направя както би трябвало. Да карам както в моите Gymkhana видеа и то с този Hoonicorn с 1400 к.с. – ето това е сбъдната фантазия ".

За Блок снимането на Climbkhana в Пайкс Пийк беше неповторим късмет. Макар че пътят го затварят веднъж годишно за Hill Climb, до момента на никого не е било разрешавано да трансформира тази забележителност в спортна площадка. За работа по продукцията Блок взе за режисьор още веднъж своя остарял другар и бизнес-партньор Браян Ското, само че включи и нови лица в Hoonigan Media Machine – осемкратния първенец на Pikes Peak International Hill Climb и режисьор в Radical Media - Джеф Зворт.

" Аз съм се състезавал 16 години на Pikes Peak и си мислех, че съм видял всичко, само че да виждам майсторството на Кен по моята " домашна " планина и да го дирижирам беше нещо в действителност вълнуващо " изясни Джеф. " Изпитвам само надълбоко почитание към него и неговия тим – както за карането, по този начин и за продукцията ".



За да се оправи с екстремалните наклони на пътя към Пайкс Пийк, Блок знаеше, че му трябват повече конски сили от тези на неговия 1965 Ford Mustang Hoonicorn RTR. Така се роди Hoonicorn V2. Машина с 1400 к.с., двойно турбо, захранвана с метанол, която подпалва гумите Toyo R888R на всеки завой и е заслужен ъпгрейд на своя популярен предходник от Gymkhana SEVEN – Wild in the Streets Los Angeles. За страдание такава екстремална структура и високото надморско ниво сътвориха някои компликации. Блок и неговият екип се натъкнаха на голям брой проблеми и им се наложи три пъти да катерят планината в границите на 12 месеца, с цел да завършат кино лентата.



" Тази кола е ненормална " сподели Блок. " Имам възприятието, че в действителност желае да ме убие! Преди да сложим двойното турбо беше занимателно да я караш. Сега също е кеф, само че тя разтопява гумите пъклен бързо. Да се качиш в подобен звяр и да го настъпиш по доста рисковата планина…, в един миг си помислих, че най-сетне съм се захванал с план, който ще ми пристигна допълнително. Това е най-мощната AWD кола в света и съм откровено благополучен, че не умрях по време на фотосите! ".

Филмът е продуциран от Hoonigan Media Machine и показан от Toyo Tires, Ford и Pennzoil.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР