Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде осмо време

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде осмо време
Коментари Харесай

Никола Цолов осми в първата квалификация в Макао

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов даде осмо време в първата квалификационна сесия преди едно от най-престижните автомобилни надпревари – Гран При на Макао.

Цолов завъртя обиколка за 2:06.755 в своя финален тур в 40-минутната сесия. Така той изостана с 1.234 секунди от спечелилия в първата подготовка Габриеле Мини, който реализира 2:05.521. Италианецът единствен слезе под 2:06 в границите на днешния ден, защото вторият – Люк Браунинг изостана с 0.497 от него. Тази обиколка на Мини е и новият безспорен връх на пистата в Макао.

Освен Мини и Браунинг пред Никола Цолов през днешния ден се класираха още Дино Беганович, Денис Хаугер, Алекс Дън, Исак Хаджар и Маркус Армстронг. Двукратният победител в Гран При на Макао Дан Тиктъм остана десети, на 0.230 зад Никола, а спечелилият от 2019 година, когато за полседно Формула 3 гостува в Макао – Ричърд Вершоор се класира 11-ти.

Сесията бе спирана общо три пъти, като първият червен байрак пристигна още в осмата минута, когато Себастиан Монтоя се удари в стена на третия завой – „ Лисабон “. Малко след рестарта Уго Угочукво също имаше проблем на „ Лисабон “, само че избегна удара в стената. Американецът обаче имаше проблем с измъкването от зоната за сигурност и това наложи второто прекъсване на квалификацията.

Третото спиране пристигна тъкмо когато сесията навлезе в заключителните си 10 минути. Тогава Зейн Малони се удари в стената в един от многото мудни и тесни завои в междинната част от пистата и прекърши задното си ляво окачване. Представителят на Барбадос нямаше по какъв начин да продължи и спря на пистата, което принуди уредниците още веднъж да спрат сесията. Този път паузата бе малко по-продължителна, защото трябваше да бъдат осъществени ремонти и по част от защитните заграждения.

Уикендът за Гран При на Макао във Формула 3 продължава на следващия ден в 3:00 часа сутринта българско време с втората свободна подготовка. В 9:05 пък ще започва втората подготовка, а общото класиране от двете квалификационни сесии ще дефинира стартовата решетка за съботното квалификационно съревнование. Резултатите от съботния старт, който ще бъде от 10 обиколки, ще дефинират и стартовата решетка за главната конкуренция в неделя, която ще дефинира и спечелилият в тазгодишното издание на Гран При на Макао.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР