Българският пилот Никола Цолов се нуждае от 196 хиляди лева,

...
Българският пилот Никола Цолов се нуждае от 196 хиляди лева,
Коментари Харесай

Никола Цолов събира средства, за да остане във Формула 3

Българският водач Никола Цолов се нуждае от 196 хиляди лв., с цел да продължи кариерата си във Формула 3. Той събира средствата в онлайн платформа, а до момента са дарени малко над 27 000 лв.. Кампанията ще продължи до 31 януари 2024-а година.

Досега Цолов е изискан финансово от фамилията си и от спонсори, само че за идващия сезон му би трябвало по-голяма сума за екипировка, образования, както и за такси и разноски за всяко съревнование.

Само на 16 години Цолов се състезава във Формула 3, което го прави първия българин достигнал до това равнище в историята на моторните спортове в България. Той е първенец на испанската Формула 4 за 2022 година, където записа 13 победи, 18 подиума и 17 най-бързи обиколки от 21 старта и събра рекордните 400 точки. Първият, определен да бъде подкрепян в кариерата си от А14 Maganement, новосформираната мениджърска компания на легендата във Формула 1 Фернандо Алонсо. Цолов е третият най-млад водач в света, който отбелязва точки във Формула 3 в дебютния си сезон и един от осемте водача, селекционирани в Академията на Алпин. През 2023 година Никола Цолов направи голям скок в кариерата си, като дебютира във Формула 3. Сезонът беше сложен, а това, дали имаш опит или не, прави голяма разлика. Въпреки това, той означи точки и две влизания в Топ 10, в последните надпревари.

През 2024 година Никола ще добави още една година като член във Формула 3, в актива си, като упоритостите му са ориентирани към това да заеме челните позиции в шампионата на FIA. Едно от главните провокации пред него е събирането на задоволително средства, с цел да може да продължи да показва на международно равнище себе си, страната ни и да преследва огромната си фантазия - да бъде първия български водач във Формула 1.

Парите са нужни за: екипировка, образования и на практика сесии, такси и разноски за всяко съревнование.

" Кариерата и пътят на българина е финансиран от фамилията му, което влага всичките си средства, старания и време зад него и търси разнообразни спонсори. Спонсорите към този момент способстват забележителна сума, само че тя е незадоволителна, с цел да се обезпечи мястото на Никола Цолов в решетката на Формула 3 през 2024 година. Тъй като доста хора се интересуват по какъв начин могат да оказват помощ финансово със сума, която е посилна за тях, Никола и фамилията му взеха решение, че е време да дадем късмет на всички другари, почитатели, съидейници, фенове на моторните спортове и на амбициозните, целеустремени младежи да го поддържат с тази акция. Необходими са още най-малко 100 000 евро, които имаме вяра, че ще успеем да съберем, следвайки българската сентенция " Капка по капка - вир става ". Всяка набрана сума ще бъде вложена в спортната кариера на Никола Цолов ", се споделя в формалното известие на онлайн платформата за събиране на средства.

Всеки, които има опция, може да го направи на https://platformata.bg/bg/kauzi/2163:podkrepa-shampion-formula1/details/campaign.html
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР